Η δύση της Δύσης;

Αν εμείς ως Έλληνες περνάμε κρίση ταυτότητας για το αν είμαστε Ευρωπαίοι, τι να πουν και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι που… ούτε αυτοί ξέρουν αν είναι Ευρωπαίοι;

Βλέπουμε τις ασκήσεις επί χάρτου που κάνουν οι Μερκοζί για την Ευρώπη των 27, των 17 και ακόμα καλύτερα των 7. Έτσι, εμείς τουλάχιστον θα λύσουμε το πρόβλημά μας. Θα υπάρχει μια Ευρώπη και για μας.

Τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Όσοι είναι αισιόδοξοι πιστεύουν ότι είμαστε στο τέλος της αρχής παρά στην αρχή του τέλους. Οι απαισιόδοξοι είναι βέβαιοι για το αντίθετο!

Σε κάθε περίπτωση, όλα μοιάζουν να έχουν βελτιωθεί κάπως. Πήραμε τη δόση μας, έφτιαξε το κλίμα και σε λίγο θα αρχίσουμε να τραγουδάμε γερμανιστί Stille Nacht! Heil’ge Nacht!

 Που καιρός για συγχωνεύσεις

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είχαμε εξελίξεις στην συγχώνευση-πιλότο μεταξύ ΑΤ&Τ και T-Mobile. Εκεί λοιπόν η FCC εξετάζοντας το concept της εξαγοράς, συγχώνευσης, απορρόφησης, ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε, απεφάνθη ότι «κρίνεται μη επωφελής για τους καταναλωτές». Αυτή ήταν η χαριστική βολή για το πολύπαθο deal και έκανε τα δύο μέρη να ανακρούσουν πρύμναν και να ανακοινώνουν την απόσυρση της αίτησης για έκδοση άδειας …γάμου. Ο έρωτας όμως δεν κρύβεται και οι υποψήφιοι υπόσχονται ότι θα επανέλθουν με νέα πρόταση. Αν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός τύφλα να έχει ο ρυθμιστής…

Τώρα θα πείτε γιατί τόση επιμονή σχετικά με τα υπερατλαντικά «αμερικανοευρωπαικά» τεκταινόμενα; Διότι, θεωρητικά, αποτελούν πιλότο για τη πορεία των τηλεπικοινωνιακών συγχωνεύσεων και ισορροπιών, ενίοτε δε και των ανισορροπιών, που ενδέχεται να δημιουργηθούν στην αγορά.

 Να ζει κανείς ή να συζεί;

Στις καθ’ημάς «ευρωαμερικανικές» συγχωνεύσεις, οι μπλε και κόκκινοι, δεν έχουν ακόμα κάποιο χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση του φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ξεκινήσαμε από τον Οκτώβριο, πήγαμε τον Νοέμβριο για να δούμε τι θα γίνει με το φάσμα και τώρα η ημερομηνία για την κατάθεση πήγε «εντός του 2012».

Σε ένα οικονομοπολιτικό έδαφος που μοιάζει περισσότερο με κινούμενη άμμο ακόμα και οι Κάλχες και οι Τειρεσίες της αγοράς, δεν τολμούν να κάνουν την παραμικρή πρόβλεψη. Άλλωστε, δεν φαίνεται να βιάζεται πλέον κανείς από τους δύο. Ο Νάσος, δηλώνει σε όλους τους τόνους, ότι το μαγαζί είναι αυτοδύναμο, ενώ το βέβαιο είναι ότι εις την ημεδαπή δεν έχει γίνει ακόμα καμία συνάντηση αναφορικά με το θέμα, το οποίο είναι large scale και το χειρίζονται οι εξ Εσπερίας ορμώμενοι.

 Η Wind ήταν εκεί, ενωμένη δυνατή!

Το business as usual από την πλευρά της Wind τονίστηκε και στην Θεσσαλονίκη, όπου ο Νάσος και η διοικητική ομάδα μίλησαν στους εργαζόμενους. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε η εταιρεία μοιάζει να είναι πιο ενωμένη και πιο δυνατή από κάθε άλλη φορά. Και σκεφτείτε ότι αυτή η αλλαγή κλίματος, έγινε στο Τσαπ-μπαμ! Πως μας ενώνει και πως μας δονεί του Ζαρκαλή η φωνή ;

 3 σε 1 = 1 κι 1

Αυτή τη στιγμή πάντως τη διαφορά την κάνει η Vodafone η οποία ανεβάζει τον πήχη της αγοράς. Το “τρία σε ένα” του Business Connect αποδεικνύεται “ένα κι ένα” και κάνει τη διαφορά. Σε συνδυασμό μάλιστα με ελκυστικές προσφορές και ελαφρά «τσιμπημένες» επιδοτήσεις οι κόκκινοι δουλεύουν στα κόκκινα!

Λεφτά υπάρχουν! Φρόντισαν γι αυτό οι Cosmote, Vodafone και Wind που κατέθεσαν τα χρήματα για τις συχνότητες. Εξ αυτών η Vodafone κατέβαλε 168.502.000€ σε μετρητά παρακαλώ (!) ενώ οι Cosmote (118.833.000€) και Wind (93.200.000€) προτίμησαν να καταβάλουν το 70% του ποσού ενώ το υπόλοιπο 30% θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις (2013, 2014, 2015) με επιτόκιο 4,5%.

 ΟΤΕ: Δει δη χρημάτων

Στα απόνερα του εργασιακού στον ΟΤΕ δύο είναι οι βασικές εκκρεμότητες που απασχολούν τους εργαζομένους. Με το μισθολογικό καθεστώς που προβλέπει η νέα ΕΣΣΕ, το πρόγραμμα εξόδου για το 2012 δεν είναι πλέον καθόλου ελκυστικό προς τους εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά σε συντάξιμη ηλικία. Κάτι η μείωση του 12% στη μισθοδοσία που αυτομάτως θα μειώσει τη σύνταξη, κάτι το γεγονός το ότι το χρηματικό κίνητρο αποχώρησης, θα υπόκειται σε άγρια φορολογία, οι πρόθυμοι μάλλον μειώνονται δραματικά και μόνο καμιά εκατοστή θα επιλέξουν την έξοδο. Οι υπόλοιποι 2.000 δικαιούχοι, μάλλον θα περιμένουν να περάσει η τριετία και να επανέλθει το μισθολογικό στο προ περικοπών καθεστώς.

Υπάρχει ακόμα σε εκκρεμότητα η τύχη των συμβασιούχων της ΟΤΕ plus που βρίσκονται σε ένα ακαθόριστο εργασιακό καθεστώς με συνεχείς προσφυγές και αντικρουόμενες νομικές αποφάσεις.

Για τον Λογαριασμό Νεότητας όπως έχουμε πει τον λόγο θα έχουν τα δικαστήρια. Απλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν η προσφυγή θα γίνει άμεσα ή όταν θα προκύψουν οι πρώτες αβαρίες.

Όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά οι πληροφορίες λένε ότι έχει κλείσει το deal της πώλησης του 20% της συμμετοχής του ΟΤΕ στην Telecom Srbija για 390 μύρια και τώρα οι Σέρβοι σιγά-σιγά αρχίσουν να αναζητούν υπεραξία μεταπώλησης. Αναμένουμε να δούμε το προσκλητήριο μνηστήρων στο οποίο φαίνεται ότι πρώτοι-πρώτοι θα είναι οι Αυστριακοί οι οποίοι λίγους μήνες πριν πρόσφεραν 950μύρια για το 51%. Τώρα εμείς με τις γνωστές μας εμμονές βλέπουμε στο βάθος και παλιούς Αιγύπτιους γνώριμους, που αυτή την εποχή έχουν το βλέμμα στραμμένο στην περιοχή των Ελβετικών Άλπεων. Η κατάσταση πάντως θα είναι αρκετά δύσκολη για τον ΟΤΕ ο οποίος θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει μέσα στο 2013 δάνεια 2,1 δις. Στα θετικά καταγράφονται η πώληση της Telecom Srbija (380 εκατ), η πώληση της Hellas Sat (150 εκατ), η εξοικονόμηση που προκύπτει από την εφαρμογή της νέας ΕΣΣΕ (110 μύρια) και φυσικά τα διαθέσιμα του 1,1 δις ενώ στα αρνητικά οι τόκοι (250 μύρια) οι συχνότητες (83 μύρια) αλλά κυρίως η αβεβαιότητα και η διαρκής ύφεση. Συνεκτιμώντας η Moody’s όλα τα παραπάνω έκρινε τον ΟΤΕ, μαζί με την ιρλανδική Eircom, ως τις εταιρίες με το μεγαλύτερο ρίσκο στην αναχρηματοδότηση του χρέους των.

 MarketPlace

Ησυχία στο πεδίο των εναλλακτικών, όπου το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα οικονομικά αποτελέσματα, καθώς οδεύουμε προς το κλείσιμο του έτους. Πάντως οι ψίθυροι που έχουν αρχίσει να ακούγονται για την κήρυξη ανακωχής και την λήξη του πολέμου τιμών στο LLU, είναι βέβαιο ότι, από τις αρχές του 2012 θα μετατραπούν σε φωνές.

Οι κίτρινοι για την ώρα καλπάζουν στην κούρσα έχοντας να επιδείξουν το μεγαλύτερο αριθμό νέων πελατών κάθε μήνα, οι Ματζέντα γράφουν καλά νούμερα, ενώ η On συνεχίζει να γράφει με το δικό της τρόπο τη λέξη οικonομία παράλληλα με αρκετές αιτήσεις. Τέλος η Forthnet με μία προσφορά «τα πάντα όλα» αντί 49,90 θέλει να σπάσει τα κοντέρ.

Ο αθόρυβος Θόδωρος, από το δικό του μετερίζι και παρά τους χαλεπούς καιρούς, παράγει κέρδη για τους μετόχους. Επειδή όμως δεν είναι εποχή για να δίνεις μέρισμα και να πηγαίνει όλο «υπέρ πίστεως και πατρίδος», καλύτερα είναι να έχει μία πιο αξιοπρεπή ονομασία, ώστε να μην τιμωρούνται όσοι έχουν ακόμα το θάρρος να επενδύουν σε ελληνικές εταιρίες.

Στα βήματα της μητέρας κινείται και η MAC-daughter, η οποία κατά τις εξετάσεις του 3ου τριμήνου, έδειξε άριστη οικονομική διαγωγή με 47% αύξηση τζίρου!

Μιλώντας για success stories, o έτερος Κωστής -των Βορείων Προαστίων- θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να βάλει μια μεγαλύτερη βιτρίνα στο φουαγιέ, γιατί αρχίζει και γίνεται συνωστισμός από τα βραβεία. Το πιο πρόσφατο ήταν το βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας από την Ελληνική Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

Στην ΚτΠ συνεχίζεται για 2η εβδομάδα η απεργία και οι ανακοινώσεις των εργαζομένων πέφτουν βροχή. Τρία είναι τα βασικά θέματα που τίθενται επί τάπητος: η μακροπρόθεσμη προοπτική της ΚτΠ και η εργασιακή ασφάλεια, η επικείμενη λήξη της σύμβασης 30 συμβασιούχων και η ένταξη του προσωπικού στο ενιαίο βαθμολόγιο / μισθολόγιο του Δημοσίου. Δυστυχώς όλα όσα διεκδικούν είναι τόσο αυτονόητα όσο και… αδιανόητα.

Κατά τα άλλα ήταν μία αρκετά πλούσια εβδομάδα. Τα επιτελεία των κατασκευαστών έχουν πάρει φωτιά και ο αγώνας δεν είναι καθόλου single run, αφού τρέχουν πολλοί -δηλαδή σχεδόν όλοι- και με αρκετές πιθανότητες επιτυχίας.

Στις απουσίες της εβδομάδος ο Κώστας που αποχώρησε από την Ρουμανία, αλλά ως καλό καπετανόπουλο, μάλλον έχει ετοιμάσει την επόμενη κίνησή του, ενώ ο Gosh, μετά από μακρά παραμονή στη χώρα μας, ανέλαβε τα ηνία της Nokia σε μακρινή εξωτική ασιατική χώρα.

 Mobilus in Mobilis

Όσον αφορά τους κατασκευαστές η Sony Ericsson άρχισε τα πράσινα τρίποντα, αλλά και η HTC δεν υστερεί αφού ετοιμάζει ένα μπιτάτο πάρτυ. Σε κάθε περίπτωση αν θέλετε να αγοράσετε κινητό, η καλύτερη περίοδος είναι τώρα. Το θέμα είναι καθαρά…οικονομοτεχνικό.

Από τη Wind που διαθέτει το ZTE Skate σε τιμή πρόκληση (δίνοντας ως δώρο και την εφαρμογή πλοήγησης MLS Destinator Talk and Drive), μέχρι το Samsung Galaxy Nexus που απειλεί την μονοκρατορία του iPhone, αυτή τη στιγμή η αγορά βρίθει συσκευών για κάθε γούστο.

Αν πάλι έχετε υπομονή, μπορείτε να περιμένετε λίγο ακόμη το Nokia Lumia 800, για το οποίο μαθαίνουμε οι πωλήσεις του «πάνε σφαίρα» σε όσες χώρες έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Άλλωστε τα iPhone 5 και Samsung Galaxy S III αργούν ακόμα -το πρώτο αναμένεται Ιούνιο του 2012 και το άλλο περί τον Μάρτιο του ίδιου έτους– ενώ κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για βεβαιότητα σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί η οικονομική κρίση στην ημεδαπή, αλλά και στην Ευρώπη, σε μερικούς μήνες από σήμερα. Σαν να λέμε ότι πιο σίγουρο είναι πως το iPhone5 θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2012 παρά σε τι νόμισμα τα το αγοράσουμε. Προσοχή: Δεν εννοούμε ότι μπορεί να μην έχουμε εμείς ευρώ, αλλά το ότι μπορεί να μην υπάρχει καν ευρώ με τους Μερκοζηγέτες της συμφοράς που έχουμε μπλέξει.

 Mediastorm

Θέμα ημερών η ψηφιακή μετάβαση στα Ακαρνανικά, από την ΕΡΤ και τα κανάλια της Digea, στο κέντρο εκπομπής Αρόη, που καλύπτει την Πάτρα.

Κάτι μας λέει ότι στον ΔΟΛ θα την πληρώσουν οι ένοικοι του newsroom, με το πορτοφόλι να ξεφουσκώνει όλο και περισσότερο και με σκαλοπάτι μόλις τα 1.200 μικτά.

Πάντως με το που δόθηκε η εντολή για μαζική αποστολή mail που διεμήνυε τη μείωση των μισθών κατά 20%, οι συνδικαλιστές άρχισαν να ξεθάβουν κάτι αρχαία ευρωπαϊκά προγράμματα για WEB education και να οσμίζονται σκάνδαλα, ενώ έβγαλαν και από το σεντούκι την από 5ετίας οικονομοτεχνική ανάλυση της πολυεθνικής «Mackenzie Investments».

Αντικείμενο δικαστικής έρευνας, οι «χρυσές» λίστες, στις οποίες περιλαμβάνονται ιστοσελίδες δημόσιων υπηρεσιών και επιμελητηρίων. Ο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, εισαγγελέας Εφετών, Γρ. Πεπόνης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, όταν έμεινε κάγκελο από τα κοστολόγια των sites όπως π.χ. των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (1.406.363 εκατ. ευρώ), του ΥΠΕΞ (1.291.150 εκατ. ευρώ), της Βουλής (1.120.000 εκατ. ευρώ) και του ΝΑΤ (900.000 ευρώ)… Να σας πούμε και ποιοι έφτιαξαν τα sites;

Τροπολογία ακούνε τα κανάλια και τροπολογία δεν βλέπουν για την άρση της διάταξης που θα επαναφέρει από 1/1/2012, τον ειδικό φόρο τηλεόρασης που θα αποδώσει 80 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία.

Να μην τους στεναχωρήσουμε αλλά η χαριστική βολή θα έρθει από την απαίτηση του προϋπολογισμού για την χρήση των επίγειων συχνοτήτων, για το 2011 και το 2012, ύψους 3,4 και 3,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Αν σκεφτείς τα 181 μύρια που πλήρωσαν οι εταιρείες κινητής…

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει μεγάλη οικονομική εφημερίδα και το site της που φαίνεται να πλήττονται από τις αρνητικές εξελίξεις στον χώρο των media.

Στο Δ.Σ. της ΕΙΤΗΣΕΕ (Καναλάρχες) επανήλθε ως ταμίας ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, στη θέση του Γιάννη Αλαφούζου, εκπροσωπώντας τον ΣΚΑΙ.

Συνάντηση των στελεχών του RTL εντός της εβδομάδας, ενώ επανέρχεται το σενάριο της εξεύρεσης μεταβατικού σχήματος που θα αναλάβει τη διαχείριση.

Πάντως ο μηντιάρχης κάνει come back και συζητάει. Απλά το παίζει δύσκολος με στόχο να «κατέβουν» οι Γερμανοί από τα 70.

Λίστα 100 ατόμων που προσλήφθηκαν στο κανάλι ως «ρουσφέτια», υποτίθεται ότι παρέδωσε στο big boss ο «διευθύνων» όταν του ζητήθηκε τριψήφιος αριθμός ονομάτων προς απομάκρυνση.

Βιάστηκε η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης να εφαρμόσει το νόμο της εφεδρείας. Πολύ πριν συμπληρώσει τις λίστες και πριν καν φθάσει η εγκύκλιος με τα κριτήρια, έσπευσε να καταργήσει 1.023 οργανικές θέσεις.

Επί ξηρού ακμής η δημόσια τηλεόραση το στοίχημα της διοίκησης της οποίας είναι για αυτόν τον μήνα η μείωση κατά 5 εκατ. ευρώ του μετοχικού της κεφαλαίου, ως πρώτη “δόση” στη μαύρη τρύπα του ελλείμματος.

Στα social media στρέφονται οι τράπεζες και μην απορήσετε αν το Facebook κλατάρει μιας και η τρόϊκα επιβάλλει αναγκαστικό ψαλίδισμα στα διαφημιστικά budgets, όχι μόνο για δάνεια αλλά και για corporate ακόμη και καταθετικά προγράμματα. Μόνο οι «καινοτομίες» και το e-banking θα επιτρέπεται να διαφημίζονται.

Μέσα στην κρίση, επιχειρηματίας είναι διατεθειμένος να διαθέσει 2 εκατ. ευρώ για την αγορά μικρού καναλιού, ωστόσο του ζητάνε 4 εκατ. ευρώ. Θα τα βρουν;

Πολύ δρόμο έχει να διανύσει το Μεγάλο κανάλι στα New και Social Media, βλέποντας προς το παρόν τη «σκόνη» των ανταγωνιστών, με βασιλιάδες στο Facebook, τους «Ράδιο Αρβύλα» με 578.534 likes.

Ξεπέρασαν τις επιφυλάξεις τους για την πρόταση συγχώνευσης οι δύο μεγαλομέτοχοι των καναλιών σε μια κοινή εταιρεία, που θα εκμεταλλεύεται τα δύο προγράμματα, διατηρώντας τις συχνότητές τους.

Τον γάμο θα νομιμοποιήσει ο υπουργός που θα αλλάξει το νομικό καθεστώς στην τηλεόραση με την προϋπόθεση ότι δεν θα αντιταχθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αυτό-προτάθηκε λένε οι κακές γλώσσες ο πρώην διευθύνων σύμβουλος μηντιακού συγκροτήματος για εκπρόσωπος της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΕΡΤ

Στο πρόσωπο του άνκορμαν της Αττικής οδού φαίνεται να βρίσκει τον ιδανικό παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων το κανάλι της Κηφισιάς.

Έπεσαν οι υπογραφές για την είσοδο μεγαλοεπιχειρηματία στην Ιμάκο.

Τη σύμφωνη γνώμη του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) έχει η κίνηση των ιδιωτικών καναλιών Mega, ANT1, Star και ΣΚΑΪ να μην δέχονται να μεταδίδουν διαφημίσεις αν δεν πληρωθούν cash ή με επιταγές πελατών που θα τυγχάνουν της αποδοχής τους.

Ο ισχυρός άνδρας της Μιχαλακοπούλου πάντως συνάντησε τον Νίκο Χατζηνικολάου την περασμένη εβδομάδα ενώ στην ατζέντα της χαλαρής συζήτησης συμπεριελήφθη και το θέμα της διαδικτυακής τηλεόρασης (WEB TV).

Το ενδεχόμενο της κατάργησης της πρωινής ζώνης και την καθιέρωση μίας βάρδιας τεχνικών συζητούν τα ιδιωτικά κανάλια.

Σε 4,5 εκατ. ευρώ το 2012 το κόστος λειτουργίας του Καναλιού της Βουλής το οποίο απασχολεί 92 εργαζόμενους.

Μετακίνηση των συνδρομητών προς την ψηφιακή πλατφόρμα σημειώθηκε το γ’ 3μηνο του 2011 καθώς οι πελάτες της Nova αυξήθηκαν κατά 25.916 φθάνοντας τους 366.144. Αντιθέτως οι συνδρομητές του Filmnet έπεσαν στους 7.034 (-16.352).

Στις αρχές του 2012 αναμένεται να ενταχθούν στη δορυφορική συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ TV όλα τα εθνικής εμβέλειας ιδιωτικά κανάλια.

Web TV ετοιμάζει η ΜΚΟ «Το χαμόγελο του παιδιού» στην οποία η ΕΡΤ χάρισε τρεις αζήτητες τηλεοπτικές κάμερες.

Ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ η ετήσια επιχορήγηση του δήμου Αθηναίων προς τον «Αθήνα 9,84» καθώς για το β’ 6μηνο του 2011, εγκρίθηκε κονδύλι 4,1 εκατ. ευρώ.

Στο πόδι γράφτηκαν οι προκηρύξεις των διαφημιστικών λογαριασμών του Δημοσίου (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) καταγγέλλει η ΝΔ προκειμένου να «δεσμεύσουν οι υπουργοί με τις αποφάσεις τους την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές.

Ζημιές 24,67 εκατ. ευρώ εμφανίζει στο 9μηνο του 2011 το Mega έναντι πάλι ζημιών 9,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Έντονη διαφωνία μεταξύ ΕΡΤ και καναλαρχών ΕΙΤΗΣΕΕ για τη διάθεση ρεπορτάζ (pool). Μέχρι και πριν από 1 ½ χρόνο η ΕΡΤ το έκανε δωρεάν. Τώρα, κάτω από την πίεση της ΠΟΣΠΕΡΤ, διεκδικεί αποζημίωση, για τα θέματα που δίνει στους τηλεοπτικούς σταθμούς

Στην απάντησή της η ΕΙΤΗΣΕΕ κάνει τον Κινέζο αφού δηλώνει πως «δεν είναι ώριμος ο χρόνος» για περαιτέρω συζήτηση στα θέματα των χρεώσεων που θέτει η ΕΡΤ

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply