Αθήνα, Βόννη, Βαρκελώνη

0

Ο CEO του ΟΤΕ από την Βαρκελώνη, τάχθηκε υπέρ της συγχώνευσης στον ανταγωνισμό. Σε μια πρώτη ανάγνωση, αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο με τη λογική ότι, ο πιο δυνατός παίκτης από τους τρεις -θεωρητικά- δεν θα ήθελε πολύ ισχυρό ανταγωνισμό. Όμως ο ίδιος έσπευσε να προδιαγράψει ότι τυχόν αποτυχία της προσπάθειας συγχώνευσης, «θα οδηγούσε μία εταιρία σε πτώχευση». Ισχύει, προφανώς η παροιμία σχετικά με τη φωτιά στο σπίτι του γείτονα.

Ο …γείτονας όμως από την άλλη, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με το να αναφέρεται ως «παράδειγμα προς πτώχευση», αφού θεωρεί ότι θα κλείσει το χρόνο με 150 μύρια EBIDA, δεν χρωστάει πουθενά και πλήρωσε μόνος του το λογαριασμό για τους μεγακύκλους που του έστειλε ο Λεωνίδας.

Το έχουμε ξαναγράψει για το πόσο βίους παράλληλους διάγουν η Ελλάδα και ο ΟΤΕ. Οι Γερμανοί λοιπόν -με τη μεθοδικότητα που τους διακρίνει- έχουν «προβάρει» όλα τα σενάρια, αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή. Κάποιοι σχολίασαν δυσμενώς το γεγονός ότι τα ταμειακά διαθέσιμα βρίσκονται σε ξένες τράπεζες, ενώ σε ελληνικές σταθμεύουν μόνο όσα είναι απαραίτητα για τις τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες. Ωστόσο, γιατί θα περίμενε κανείς να συμπεριφερθεί διαφορετικά ο ΟΤΕ -που στο φινάλε λογοδοτεί και στους Γερμανούς- απ’ ότι ο καθένας από εμάς που έστειλε, ενδεχομένως, τις οικονομίες του στην Κύπρο ή τη Γερμανία. Ο Τσαμάζ βέβαια είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα βγούμε από τη ζώνη του ευρώ, αλλά φύλαγε τα μισά για να έχεις να πληρώσεις το ομολογιακό, κάτι για το οποίο εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις της η κα Κασσάνδρα Moodys.

Πάντως, αφού έκλεισε -μέχρι νεωτέρας;- το μέτωπο του εργασιακού, οι Γερμανοί θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να ανοίξει κανάλι επικοινωνίας με το ρυθμιστή. Η προσέγγιση όμως, δεν είναι απλή υπόθεση. Έτσι, ήρθε η ώρα του Klaus Muller που επί μία πενταετία, ήταν ο αποκλειστικός συνομιλητής της DT με τη Bundesnetzagentur.

 Οι τρεις φασματοφύλακες

Στον απόηχο της δημοπρασίας του φάσματος, συνεχίζονται τα μεθεόρτια και οι τρεις φασματοφύλακες δηλώνουν περίπου ευτυχείς. Οι πράσινοι πήραν μεγάλο μερίδιο, οι κόκκινοι απέκτησαν «ζωτικό» χώρο, και οι μπλε κράτησαν τις επάλξεις χωρίς γρατζουνιά.

Εντύπωση πάντως έκανε η άνεση με την οποία ο Βιτόριο –εν μέσω της εβδομάδας που η χώρα ήταν ακέφαλη και κλυδωνιζόταν μεταξύ χάους και παράνοιας- έδωσε το …πράσινο φώς στους κόκκινους να αποκτήσουν το μερίδιο του φάσματος που είχε αποφασιστεί. Αυτό κι αν ήταν ψήφος εμπιστοσύνης!

Όλοι πάντως είναι ευτυχισμένοι που το τίμημα κρατήθηκε χαμηλά, εξισορροπώντας έτσι-σε κάποιο βαθμό- την υπερβολική τιμή εκκίνησης.

Πάντως, καλά πληροφορημένος –περί τα οικονομικά- συνάδελφος, σχολιάζοντας τα λεγόμενα υπουργού περί των Συντάξεων, ότι προέκυψε ξαφνικά μία ταμειακή ένεση 400 περίπου εκατομμυρίων, ώστε να καταβληθούν κάποιες συντάξεις -ακόμα και αν καθυστερήσει και άλλο η 6η δόση- μας έκλεισε πονηρά το μάτι… Η καταβολή από τους τρεις φασματοφύλακες θα γίνει αυτή την εβδομάδα, αλλά οι άδειες θα δοθούν τις επόμενες 60 ημέρες. Αν όμως δεν φτιάξουν το νόμο για την αδειοδότηση, τότε θα είναι άδειες …άδειες.

 Νάσος: Business & Επενδύσεις «as usual». Έσοδα unusual!!!

Χαλαρός ο Νάσος στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, όπου παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της Wind. Έκανε σαφές προς όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι η πορεία που έχει χαράξει, αποδίδει τόσο απολογιστικά, όσο και προϋπολογιστικά και συνεπώς δεν έχει ανάγκη τη … «συμπόνια» κανενός. Business as usual. Επενδύσεις as usual, αλλά και unusual θετικές ταμειακές ροές ήταν το μήνυμα της χθεσινής συνάντησης.

Όσον αφορά στην πορεία των συζητήσεων σχετικά με τη συγχώνευση, απάντησε ότι αυτές γίνονται σε επίπεδο μετόχων και η αναπτυξιακή πορεία, οι επενδύσεις και γενικότερα η στρατηγική της εταιρείας δεν επηρεάζονται.

Άλλωστε, υπενθύμισε ότι η Wind, δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις και σε συνδυασμό με την εισροή εσόδων στο ταμείο της, διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της, χωρίς να προσβλέπει σε οποιαδήποτε παρέμβαση ή να «αγωνιά» για κάποια εξέλιξη στο θέμα της συγχώνευσης. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Tellas αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Wind και οποιαδήποτε μεταβολή του καθεστώτος θα εξεταστεί μόνο εάν υλοποιηθεί η συγχώνευση και ανάλογα με τη συμφωνία που θα προκύψει.

 Τρίποντο ο Βορίδης!

Έπρεπε να αλλάξει ο Υπουργός για να καταφέρουν να συναντηθούν οι CEO’s με τον Υπουργό! Το περίεργο δεν είναι ότι τα κατάφεραν και συναντήθηκαν, αλλά ότι το αίτημα για συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ορκωμοσία και ο Μάκης τους δέχθηκε την επομένη, που μάλιστα ήταν και Κυριακή! Ακούμε επίσης ότι ήταν και καλά διαβασμένος σχετικά με το δαιδαλώδες νομοθετικό πλαίσιο της αδειοδότησης των κεραιών και συντάχθηκε με την κοινή λογική.

Μάλιστα, σχετικά με το θέμα της επιβάρυνσης των operators με κόστη που προκύπτουν από τα κενά της νομοθεσίας, η ζημιά που υφίστανται και οι τρείς εταιρείες αποτιμάται σε 50 εκατομμύρια το χρόνο. Αν εμπιστευτούμε την αρχή διατήρησης του χρήματος, τότε τα λεφτά που διαρρέουν από τους παρόχους, καταλήγουν σε εργολάβους, μηχανικούς, δικηγόρους, πρόστιμα, συνεργεία αποξήλωσης και συνεργεία εγκατάστασης. Όλα αυτά είναι μέρος ενός ακριβού νομικογραφειοκρατικού παιχνιδιού που ονομάζεται «γύρω γύρω όλοι στην μέση οι ΜΠΕ».

Με την ευκαιρία σημειώστε ένα όνομα: Φαίδων Δημόπουλος! Είναι δικηγόρος, γιος του ευρωβουλευτή της ΕΠΕΝ Αριστείδη Δημόπουλου και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ενδέχεται μέσω του opendoor.gov.gr να είναι ο επόμενος ΓΓ. Παρεμπιπτόντως είναι και κουνιάδος του Άκη που ήταν παλιά στην αγορά μας.

Ίδωμεν το 3D το αληθινόν

Στην Κάντζα ανακοίνωσαν αποτελέσματα, τα οποία δείχνουν ότι βρίσκονται σε σημείο καμπής. Η σύγκριση του φετινού τριμήνου με το αντίστοιχο περυσινό δίνει ένα θετικό ισοζύγιο, κυρίως λόγω των περικοπών που έγιναν πέρυσι. Φυσικά όμως, το να είσαι ο βασιλιάς της μπάλας και να έχεις full 2air play, ενώ ταυτόχρονα δεν έχεις ιδιόκτητο νομισματοκοπείο, σημαίνει ότι έχεις και υποχρεώσεις.

Πάντως -αν μη τι άλλο- ξέρουν να χειρίζονται τις επενδύσεις και να τις μετατρέπουν σε προϊόντα και μάλιστα 3διάστατα. Σήμερα λοιπόν, θα δούμε και την πρώτη μετάδοση τηλεοπτικού 3D σήματος. Θα είναι -τι άλλο- ποδόσφαιρο. Όχι βέβαια οποιοδήποτε ποδόσφαιρο, αλλά η ναυαρχίδα του Champions League: Μίλαν-Μπαρτσελόνα. Λέτε όσοι έχουν 3D τηλεοράσεις ν’ αρχίσουν να κόβουν εισιτήρια ; Πάντως δεν θα μας φανεί περίεργο να δούμε κανένα πακέτο με 3D τηλεόραση και συνδρομή Nova Sports Pack. Μέρες που ‘ρχονται…

Οι ματζέντα ολοκλήρωσαν την πολυαναμενόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και το ποσοστό κάλυψης έφτασε στο 77,67%. Θετική εξέλιξη, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το 100% και τα 43 μύρια ήταν μάλλον φιλόδοξος στόχος, την ίδια χρονική στιγμή που το ταμπλώ βάφεται καθημερινά κόκκινο και οι χρηματιστηριακές αποτιμήσεις, έχουν γίνει σύντομα ανέκδοτα.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply