Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 1 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Η Ελληνική Συμμετοχή στη CeBIT 2013

13/03/2013infocomBy infocom3 Mins Read News Αγορά Ελλάδα Επιχειρήσεις

To πρώτο βήμα για να διαδραματίσει η Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο στην “ψηφιακή ανάπτυξη” της Ευρώπης ολοκληρώθηκε με την ελληνική αποστολή, που συμμετείχε  στη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας CeBIT 2013 στο Ανόβερο της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν σε περισσότερες από 150 συναντήσεις με διεθνείς φορείς και εταιρείες.

Η ελληνική αποστολή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τη ΔΕΘ, που υποστήριξε τη διοργάνωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΠΕ κύριο Αναστάσιο Τζήκα “Φέτος δώσαμε μέσα από το ελληνικό περίπτερο ένα βασικό σύνθημα, ότι η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε ένα ψηφιακό κέντρο για τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη. To στόχο αυτό μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να τον πετύχουμε, αρκεί να αποτελέσει στρατηγική επιλογή για όλους μας”.

Οι ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν σε 150 επιχειρηματικές συναντήσεις, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και σειρά έκτακτων επαφών, που προέκυψαν  κατά τη διάρκεια της ελληνικής παρουσίας στη CeBIT 2013. Σημαντική ήταν, επίσης, η συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της BITKOM Γερμανίας (Federal Association For International Technology, Telecommunications and New Media) και του ΣΕΠΕ.  Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η προοπτική συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής πλευράς, τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων όσο και σε επίπεδο θεσμικών φορέων των δύο χωρών. Ανάλογο ήταν και το περιεχόμενο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στους Έλληνες επιχειρηματίες και εκπροσώπους επιχειρήσεων άλλων χωρών.

Στο πλαίσιο της CeBIT 2013 διοργανώθηκε, επίσης, στρογγυλό τραπέζι μεταξύ της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής και των εκπροσώπων της γερμανικής επιχειρηματικής  κοινότητας καθώς και των επιμελητηρίων, με την παρουσία του κυρίου Δημήτρη Πτωχού, επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού, της κυρίας Αικατερίνης Δημάκη, Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Αμβούργο, και του κυρίου Martin Knapp, επικεφαλής της Ένωσης των Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων. Σκοπός του στρογγυλού τραπεζιού ήταν η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όσων συμμετείχαν σε αυτό, παράλληλα με την παρουσίαση των ελληνικών επιχειρήσεων  του κλάδου της ψηφιακής τεχνολογίας και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Το συμπέρασμα ήταν πως το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας μπορεί να γίνει φιλικότερο και σε αυτό καταλυτικό ρόλο παίζει ο κλάδος της ψηφιακής τεχνολογίας και το ανθρώπινο δυναμικό που τον αποτελεί. Ο συνδυασμός αυτών των δύο μπορεί να εξελιχθεί σε ισχυρό πόλο έλξης επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών.

Εκ μέρους του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την ελληνική αποστολή συνόδεψαν ο κύριος Ιωάννης Δημητριάδης, Σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η κυρία Ιωάννα Σαμπράκου, Διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Εκ μέρους του ΣΕΠΕ την αποστολή συνόδευσαν ο Πρόεδρος του ΔΣ, κύριος Αναστάσιος Τζήκας, τα Μέλη του ΔΣ κ.κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Αθανάσιος Κωτσής, Θεόδωρος Φέσσας και ο Γενικός Διευθυντής κύριος Γιάννης Σύρρος.

Οι επιχειρήσεις και οι φορείς του κλάδου που συμμετείχαν ως εκθέτες είναι οι:  B.Open, BYTE Computer, Cardisoft, Entersoft, Globo Technologies, Info Quest Technologies, Intrasoft International, MLS Multimedia, Quest Group, Retail-Link, SingularLogic, Uni Systems, Unixfor, VOLTE-TEL Communications, Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

CEBIT 2013 ΣΕΠΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μνημόνιο συνεργασίας Grid Telecom – 4iG

Η Xiaomi παρουσιάζει την έκθεση ESG

Space Hellas: 70% αύξηση κερδών μετά φόρων για το 2025

Η LG Electronics καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη στο Α’ Τρίμηνο 2026

Η CPI σε συνεργασία με τη Νo POD φέρνουν νέα εποχή στις παραδόσεις

3 στους 4 εφήβους στην Ελλάδα δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον χρόνο τους online

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το Scan & Pay εκσυγχρονίζει το τελευταίο μίλι των παραδόσεων
  • Balkan eCommerce Summit 2026: Μεγαλύτερο, πιο τολμηρό και αδύνατον να αγνοηθεί!
  • Infocom Today #166: 14 data center στην Ελλάδα, νέος πρόεδρος στην ΕΕΤΤ!
  • Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από αποφοίτους πανεπιστημίων
  • Η ΑΑΔΕ μεταθέτει τις προθεσμίες για τα ψηφιακά παραστατικά διακίνησης
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί τους κανόνες για τις συγχωνεύσεις
  • Ο στρατηγικός ρόλος της EPSILON SINGULARLOGIC στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM)
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.