Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 16 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

Η Alibaba «σπάει» στα έξι, στη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση των τελευταίων 24 ετών

29/03/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Επιχειρήσεις

Η Alibaba ανακοίνωσε ότι θα διαχωριστεί σε έξι επιχειρηματικούς ομίλους, σε μια εξέλιξη που αποτελεί την πιο σημαντική αναδιοργάνωση στην ιστορία του κινεζικού γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι συγκεκριμένοι όμιλοι, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν εξωτερική χρηματοδότηση και να εισαχθούν στο χρηματιστήριο, θα διοικούνται από τους αντίστοιχους διευθύνοντες συμβούλους και θα ακολουθούν μια δομή εταιρείας χαρτοφυλακίου. Κάθε CEO θα αναφέρεται σε ένα διοικητικό συμβούλιο και θα αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την απόδοση της εταιρείας.

Η απόφαση, η οποίο χαρακτηρίζεται ως «η πιο σημαντική στην 24χρονη ιστορία της εταιρείας», ανακοινώθηκε μόλις μια ημέρα αφότου ο Jack Ma, συνιδρυτής του Alibaba Group, εμφανίστηκε στην Κίνα, για πρώτη φορά μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν στο εξωτερικό.

Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, η Κίνα έχει προχωρήσει σε μια σαρωτική ρυθμιστική καταστολή στον κλάδο της τεχνολογίας, αν και τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταβάλει προσπάθειες να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην επιχειρηματική κοινότητα – φιλοξενώντας, για παράδειγμα, μια σύνοδο κορυφής υψηλού προφίλ που προσέλκυσε στελέχη όπως ο Tim Cook και ο Ray Dalio.

«Αυτός ο μετασχηματισμός θα δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις μας να γίνουν πιο ευέλικτες, να ενισχύσουν τη λήψη αποφάσεων και να επιτρέψουν ταχύτερες απαντήσεις, ανταποκρινόμενες στις αλλαγές της αγοράς», δήλωσε ο Daniel Zhang, σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Alibaba, σε ένα email προς τους υπαλλήλους. Ο Zhang θα συνεχίσει να υπηρετεί ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Alibaba Group.

Οι έξ νέοι επιχειρηματικοί όμιλοι της Alibaba είναι: Cloud Intelligence Group (cloud computing), Taobao Tmall Commerce Group (εγχώριες δραστηριότητες λιανικής), Local Services Group (on-demand υπηρεσίες, όπως food delivery), Cainiao Smart Logistics (logistics), Global Digital Commerce Group (επιχειρήσεις λιανικής στο εξωτερικό) και Digital Media and Entertainment Group (με δραστηριότητες όπως γύρω από το video streaming).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Alibaba China jack ma
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Skroutz: αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα

Hyperloq: η ελληνική startup που κατέκτησε την ασφάλεια των προσωπικών αντικειμένων

Η επιστροφή κορυφαίων επιστημόνων AI στην Κίνα ανατρέπει τις ισορροπίες

Οι πασχαλινές προσφορές έφτασαν στο samsung.com/gr

Στρατηγική επέκταση της Austriacard Holdings στη Μέση Ανατολή

LG: νέο ρεκόρ εσόδων πρώτου τριμήνου

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Νέο πολυνομοσχέδιο για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής
  • Ανάπτυξη 1,8% και πληθωριστικές πιέσεις προβλέπει το ΙΟΒΕ για το 2026
  • Samsung: Γιορτάζει 20 χρόνια ως το Νο.1 brand τηλεοράσεων παγκοσμίως με τον Thierry Henry
  • efood Capital: Το efood χρηματοδοτεί την ανάπτυξη των συνεργαζόμενων καταστημάτων του
  • Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα
  • Η Ιταλική Ψυχή Συναντά τον Αιγαιοπελαγίτικο Ορίζοντα: Το Barolo Έρχεται στο Patmos Aktis
  • Skroutz: Αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
  • Οδηγός νόμιμης μεταπώλησης software: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις
  • Το breach της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το νέο πρόσωπο των supply chain attacks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.