Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 1 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Μελέτες

Ericsson: η κίνηση data στα δίκτυα κινητής αυξήθηκε 300 φορές από το 2011

01/12/2021Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Μελέτες

Η κίνηση δεδομένων στα δίκτυα κινητής έχει αυξηθεί σχεδόν 300 φορές από το 2011, την χρονιά που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά η έκθεση «Ericsson Mobility Report».

Σύμφωνα με την έκθεση της Ericsson μόνο κατά την διάρκεια του 3ο τριμήνου του 2021, διακινήθηκαν από τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών, περισσότερα δεδομένα από όσα διακινήθηκαν ποτέ από το ξεκίνημα των κινητών επικοινωνιών μέχρι το τέλος του 2016.

Από το 2011 προστέθηκαν 5,5 δισεκατομμύρια επιπλέον χρήστες smartphone παγκοσμίως. Οι συνδρομές 5G προβλέπεται να φτάσουν τα 4,4 δις. έως το τέλος του 2027 και θα αντιστοιχούν περίπου στο ήμισυ του συνόλου των συνδρομών κινητών επικοινωνιών εκείνη την χρονική στιγμή.

Η παραδοχή ότι το 5G αποτελεί την ταχύτερα σε υλοποίηση γενιά κινητών επικοινωνιών μέχρι σήμερα, έχει ενισχυθεί με μια επικαιροποιημένη εκτίμηση για σχεδόν 660 εκατομμύρια συνδρομές 5G μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η αύξηση αυτή οφείλεται στη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζήτηση στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική εξαιτίας της μείωσης των τιμών των συσκευών 5G.

Το τρίτο τρίμηνο του 2021, υπήρξε μια καθαρή προσθήκη 98 εκατ. συνδρομών 5G παγκοσμίως, σε σύγκριση με 48 εκατομμύρια νέες συνδρομές 4G. Στο τέλος του 2021, εκτιμάται ότι τα δίκτυα 5G θα καλύπτουν περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις το 5G οδεύει να γίνει η κυρίαρχη τεχνολογία πρόσβασης κινητών επικοινωνιών παγκοσμίως, βάσει συνδρομών, μέχρι το 2027. Το 5G αναμένεται επίσης να αντιπροσωπεύει περίπου το 50% όλων των συνδρομών κινητών επικοινωνιών παγκοσμίως – καλύπτοντας το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού και μεταφέροντας το 62% της παγκόσμιας κίνησης των smartphones μέχρι το 2027.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση της Ericsson από το 2011 η ανάπτυξη των δικτύων 4G LTE υπήρξε καθοριστική για τη δημιουργία 5,5 δισεκατομμυρίων νέων συνδέσεων smartphones παγκοσμίως, συμβάλλοντας στο να διατεθούν στην αγορά περισσότερα από 20.000 διαφορετικά μοντέλα συσκευών 4G.

Ωστόσο τα κινητά 5G ήδη αντιπροσωπεύουν σήμερα το 23% του συνολικού παγκόσμιου αριθμού κινητών, σε σύγκριση με το μόλις 8% των κινητών 4G στο αντίστοιχο σημείο του κύκλου ζωής τους.

Το γεγονός αυτό συνεισφέρει στην εκθετική αύξηση της κίνησης δεδομένων μέσω κινητών επικοινωνιών, η οποία αυξήθηκε κατά 42% το τρίτο τρίμηνο του 2021 συγκριτικά με το ίδιο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 78 exabytes (EB) δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης που παράγεται από υπηρεσίες Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης (FWA). Μόνο κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου, η κίνηση δεδομένων κινητών επικοινωνιών ήταν μεγαλύτερη από το σύνολο της αντίστοιχης κίνησης που είχε ποτέ παραχθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Νέες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η συνολική κίνηση δεδομένων στα δίκτυα κινητών επικοινωνιών είναι πιθανό να φτάσει τα 370 ΕΒ μέχρι το τέλος του 2027.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Ericsson Mobility Report
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Xiaomi παρουσιάζει την έκθεση ESG

3 στους 4 εφήβους στην Ελλάδα δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον χρόνο τους online

Οι γονείς στην Ελλάδα θεωρούν το YouTube βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους

Skroutz: αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα

ESG στην Ελλάδα: υψηλές προσδοκίες, ελλιπής κατανόηση

Έρευνα Rakuten Viber σε συνεργασία με την Omdia

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το Scan & Pay εκσυγχρονίζει το τελευταίο μίλι των παραδόσεων
  • Balkan eCommerce Summit 2026: Μεγαλύτερο, πιο τολμηρό και αδύνατον να αγνοηθεί!
  • Infocom Today #166: 14 data center στην Ελλάδα, νέος πρόεδρος στην ΕΕΤΤ!
  • Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από αποφοίτους πανεπιστημίων
  • Η ΑΑΔΕ μεταθέτει τις προθεσμίες για τα ψηφιακά παραστατικά διακίνησης
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί τους κανόνες για τις συγχωνεύσεις
  • Ο στρατηγικός ρόλος της EPSILON SINGULARLOGIC στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM)
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.