Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 27 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

H Deutsche Telekom επενδύει για να εξασφαλίσει τη μετάβαση στην Κοινωνία των Gigabit

23/11/2018Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης5 Mins Read Συνέδρια

Για τις τεράστιες δυνατότητες που δημιουργεί η τεχνολογία, αλλά και για το όραμα της Deutsche Telekom να αποτελεί τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Ευρώπη, μίλησε ο επικεφαλής του Ομίλου DT για την Ευρώπη, κ. Srini Gopalan, κατά την κεντρική ομιλία του με την οποία έκλεισε το συνέδριο InfoCom World.

«Η τεχνολογία και η ψηφιακοποίηση αποτελούν το υπόβαθρο για αλματώδη πρόοδο στις κοινωνίες. Προσφέρουν προστιθέμενη αξία στις οικονομίες των χωρών, οι οποίες γίνονται πιο ανταγωνιστικές και συμβάλλουν στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών» τόνισε ο κ. Gopalan. Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε σε παραδείγματα χωρών με αλματώδη πρόοδο, όπως η Νότια Κορέα σε επίπεδο υποδομών, η Εσθονία σε ό,τι αφορά το e-government, το Ισραήλ που χαρακτήρισε ως «start-up έθνος» και η Κίνα που επενδύει 130 δισ. για την ανάπτυξη λύσεων και εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό, τόσο οι υποδομές για ευρυζωνικότητα και υψηλές ταχύτητες σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, όσο και η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των ανθρώπων είναι καίριας σημασίας».

«Ως Όμιλος Deutsche Telekom, συνεργαζόμαστε με τις εθνικές Κυβερνήσεις των χωρών στις οποίες έχουμε παρουσία, διευκολύνοντας τη μετάβαση στην Κοινωνία των Gigabit», ανέφερε ο επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και τόνισε ότι στην Ελλάδα ο Όμιλος ΟΤΕ έχει κάνει ήδη μία εξαιρετική αρχή.

Μιχάλης Τσαμάζ: Για να έχει μέλλον ο κλάδος στην Ευρώπη πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σε ρυθμιστικό και νομοθετικό επίπεδο

«Η τηλεπικοινωνιακή αγορά φαίνεται να ανακάμπτει», σημείωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο panel των CEOs στο φετινό συνέδριο InfoCom World. Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, «η ανάκαμψη αυτή οφείλεται κυρίως σε δύο πράγματα. Στη γενικότερη ανάκαμψη της χώρας, αφού οι δείκτες βελτιώνονται και αυτό μεταφράζεται σταδιακά και σε καλύτερη ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού. Και δεύτερον, στην ανάπτυξη της σταθερής και κινητής ευρυζωνικότητας». Όπως σημείωσε, «σήμερα, το 26% της βάσης ευρυζωνικών υπηρεσιών λιανικής του ΟΤΕ έχει επιλέξει υπηρεσίες οπτικών ινών, και η ζήτηση για οπτική ίνα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Συνολικά, υπηρεσίες οπτικής ίνας έχει υιοθετήσει το 42% των πελατών του ΟΤΕ που έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες.»

Σχολιάζοντας την ανταπόκριση των συνδρομητών στις υψηλές ταχύτητες, ο κ. Τσαμάζ τη χαρακτήρισε «ικανοποιητική», σημείωσε ωστόσο ότι δεν είναι ανάλογη των υψηλών επενδύσεων. «Είμαστε ο μεγαλύτερος επενδυτής στις τηλεπικοινωνίες. Έχουμε επενδύσει 2 δισ. ευρώ την περασμένη εξαετία για δίκτυα νέας γενιάς. Έχουμε 13.000 ενεργές καμπίνες VDSL/Vectoring. Μέχρι τα τέλη του 2019, θα έχουμε υλοποιήσει συνολικά πάνω από 15.500 καμπίνες, με αποτέλεσμα πάνω από 2 εκατ. νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες από 100Mbps και πάνω. Επιπλέον, έχουμε ξεκινήσει την ανάπτυξη του δικτύου FTTH, η οποία θα επιταχυνθεί τα επόμενα τρίμηνα, στο πλαίσιο του ανακοινωμένου πλάνου επενδύσεων. Στόχος μας είναι τα 1 εκατ. σπίτια μέχρι το 2022». Και πρόσθεσε: «Δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, υπάρχουν. Όμως, η διείσδυση έχει να κάνει με την οικονομική κρίση με την οποία ήταν αντιμέτωποι οι καταναλωτές και είναι άμεσα συνδεδεμένη με κάτι πολύ μεγαλύτερο: τη νέα ψηφιακή εποχή. Ο κόσμος θα πάρει γρηγορότερο internet όταν πραγματικά το χρειάζεται. Όταν η καθημερινότητά του, η εκπαίδευσή του, η συνδιαλλαγή του με το Δημόσιο, όλα, θα γίνουν ψηφιακά. Το στοίχημα είναι λοιπόν διπλό: όχι μόνο να φτιάξουμε τα δίκτυα, τις ψηφιακές λεωφόρους της νέας εποχής, αλλά να δημιουργηθεί και το περιβάλλον, οι προϋποθέσεις, οι εφαρμογές που θα τρέξουν πάνω σε αυτά τα δίκτυα. Αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα.»

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς φαντάζεται τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών μετά από 5 χρόνια, ο κ. Τσαμάζ είπε: «Η τεχνολογία εξελίσσεται με εκθετικούς ρυθμούς και οι αλλαγές που φέρνει είναι επαναστατικές-disruptive (…) Το πού θα είμαστε ως κλάδος σε 5 χρόνια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, θα εξαρτηθεί και από τη στάση που θα υιοθετήσουμε. Αν θα ληφθούν οι αποφάσεις που χρειάζεται σε ρυθμιστικό και νομοθετικό επίπεδο. Αν θα διευκολυνθούν οι επενδύσεις. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, για να μη μείνουμε εκτός εποχής (…) Ζηλεύω το περιβάλλον της επιχειρηματικότητας που προωθούν οι χώρες που θέλουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις, όπως οι ΗΠΑ, αλλά και χώρες της Ασίας (…) Είναι οικονομίες που ευνοούν τη δημιουργία οικονομιών κλίμακος, μειώνουν τη γραφειοκρατία, στέκονται δίπλα στις νέες επιχειρήσεις, χρηματοδοτούν την καινοτομία, και δίνουν τον πρώτο λόγο στην αγορά και τον ανταγωνισμό, με πολύ συγκεκριμένους κανόνες, αλλά χωρίς αγκυλώσεις», είπε. Και πρόσθεσε: «Ο κατακερματισμός της αγοράς μειώνει την ανταγωνιστικότητα. Αν δεν αλλάξουμε πρακτική, αν δεν δοθεί η δυνατότητα ενοποίησης στην αγορά τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας στην Ευρώπη, θα πάψουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο διεθνές περιβάλλον και δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν σε 5 χρόνια από σήμερα δούμε ελληνικές ή ευρωπαϊκές εταιρείες να οδηγούνται σε συρρίκνωση ή σε εξαγορά.»

Διακρίσεις για τον Όμιλο ΟΤΕ στα InfoCom Awards

Τρία βραβεία απέσπασε ο Όμιλος ΟΤΕ στο πλαίσιο του θεσμού των InfoCom Awards, τα οποία επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τις πρωτοπόρες εταιρείες, υπηρεσίες, προϊόντα και πρόσωπα της αγοράς. Ειδικότερα, η OTEGLOBE αναδείχθηκε Company of the Year για το 2018, ενώ στην COSMOTE απονεμήθηκε το Business Solutions Award, για το ολοκληρωμένο προϊοντικό πορτφόλιο που διαθέτει για την κάλυψη των αναγκών των σύγχρονων επιχειρήσεων. Στους διακριθέντες της βραδιάς ήταν και το Athens Digital Lab, η πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, που με την στήριξη του ΙΣΝ, της COSMOTE και της Nokia, αναδεικνύει και στηρίζει πρωτοποριακές τεχνολογικές ιδέες και λύσεις που θα κάνουν την πόλη καλύτερη.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Deutsche Telekom InfoCom Awards InfoCom World Κοινωνία των Gigabit Μιχάλης Τσαμάζ ΟΤΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΟΤΕ έχει ενσωματώσει το ΑΙ σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του

Παιδιά online αλλά με όρια – το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο

Γιάννης Παπαχρήστου @ Delphi Forum: το Υπερταμείο ενεργός επενδυτής και καταλύτη ανάπτυξης

H Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι «φούσκα» – Οι εταιρείες καλούνται να προσαρμοστούν άμεσα

BrainReGain: νέο μοντέλο για σύνδεση και επιστροφή του ελληνικού ταλέντου

Η Nova αναδεικνύει τον ρόλο των τηλεπικοινωνιών ως καταλύτη ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Stig Thorgersen: «Η Ελλάδα πρέπει να μετασχηματιστεί σε εξαγωγέα άμυνας, από απλός αγοραστής»
  • Δ. Παπαστεργίου: Υπέγραψε τη σύμβαση για την ίδρυση του Διακυβερνητικού Οργανισμού Mercator
  • Τ. Θεοδωρικάκος: Τομέας αιχμής της ελληνογαλλικής συνεργασίας η πυρηνική τεχνολογία
  • Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής κόμβος Ανώτατης Εκπαίδευσης
  • The Media Business Game: Ραδιόφωνο, πλατφόρμες και AI σε νέα φάση
  • ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ενημέρωση οφειλετών με αλληλέγγυα ευθύνη
  • Παιδιά online, αλλά με όρια: Το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο
RSS itsecuritypro.gr
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.