Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 30 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Η Wind αγοράζει μετοχές της Forthnet

25/11/2013Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα Επιχειρήσεις Στρατηγική

Wind-forthnet

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet εισήλθε και επισήμως η Wind, μετά την εξαγορά ποσοστού 3,06% του μετοχικού της κεφαλαίου μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Έπειτα και από αυτήν την εξέλιξη η Wind – η οποία έχει και το δικαίωμα προαίρεσης για το 27,04% – δύναται να ανεβάσει το ποσοστό της στη Forthnet πάνω από 30% με τις πληροφορίες – εκτιμήσεις να αναφέρουν πως έχει προβεί και σε άλλες αγορές μικρότερων πακέτων μετοχών της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας από το ταμπλό της Σοφοκλέους.

Το πακέτο των 396.586 τεμαχίων (3,06%) μεταβιβάστηκε στην τιμή των 1,60 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η συνολική αξία της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 634.538 ευρώ. Πωλητής ήταν θεσμικός επενδυτής και πάντως όχι ο μεγαλομέτοχος της Forthnet, η αραβικών συμφερόντων Emirates International Telecommunications (EIT) με το 40%.

Η Wind με την κίνηση αυτή στέλνει ακόμα ένα μήνυμα στην ΕΙΤ η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις της. Εκτιμάται, ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες ημέρες με αφορμή την αύξηση κεφαλαίου της Forthnet η οποία επιβάλλεται να προχωρήσει, αφενός γιατί το θέτουν επιτακτικά οι δανείστριες τράπεζες προκειμένου να προχωρήσει η αναχρηματοδότηση του δανεισμού, αφετέρου για λόγους ρευστότητας.

Η αύξηση κεφαλαίου κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ της Forthnet πρέπει να προχωρήσει μέχρι τέλος του χρόνου. Αν η ΕΙΤ μπει στην αύξηση με τα 12 εκατ. ευρώ που της αντιστοιχούν, θα σημαίνει (πιθανότατα) πως δεν έχει πρόθεση να πουλήσει άμεσα το ποσοστό της, το οποίο, με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής, αξίζει περί τα 8 εκατ. ευρώ.

Ως σενάριο βεβαίως υπάρχει και η συγχώνευση των Forthnet – Wind, αν και οι σημερινές αποτιμήσεις καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη μια τέτοια συμφωνία.

Υπενθυμίζεται, αναφορικά με το 27,04% που προαναφέρθηκε, ότι επισήμως έχει εξαγοραστεί από την Zesmero Lim (θυγατρική της Fine Life Group), ενώ η Wind έχει το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου (call option) σε αυτό, με ισχύ μετά από ένα χρόνο, δηλαδή από 18 Ιουλίου 2014 και εντός χρονικού διαστήματος 2 εβδομάδων από την ημερομηνία αυτή.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Forthnet Wind
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η CPI σε συνεργασία με τη Νo POD φέρνουν νέα εποχή στις παραδόσεις

3 στους 4 εφήβους στην Ελλάδα δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον χρόνο τους online

Uni Systems: διεθνής επέκταση, άμυνα και AI στο επίκεντρο της στρατηγικής

Η Aboutnet απορροφά το πελατολόγιο και τα στελέχη της MyWebDesign

Το χαμένο στρατηγικό πλεονέκτημα του 50% – Ανώτατη ηγεσία χωρίς γυναίκες

Η Amazon και η Anthropic ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το Scan & Pay εκσυγχρονίζει το τελευταίο μίλι των παραδόσεων
  • Balkan eCommerce Summit 2026: Μεγαλύτερο, πιο τολμηρό και αδύνατον να αγνοηθεί!
  • Infocom Today #166: 14 data center στην Ελλάδα, νέος πρόεδρος στην ΕΕΤΤ!
  • Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από αποφοίτους πανεπιστημίων
  • Η ΑΑΔΕ μεταθέτει τις προθεσμίες για τα ψηφιακά παραστατικά διακίνησης
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί τους κανόνες για τις συγχωνεύσεις
  • Ο στρατηγικός ρόλος της EPSILON SINGULARLOGIC στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM)
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.