Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 23 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

Η Xerox θα εξαγοράσει την Lexmark έναντι 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

24/12/2024Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Στρατηγική

Η κατασκευάστρια Xerox συμφώνησε να εξαγοράσει την κινεζικής ιδιοκτησίας εταιρεία εκτυπωτών και λογισμικού εκτύπωσης Lexmark International έναντι 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο να ενισχύσει την παρουσία της στις ασιατικές αγορές και να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά σε μια βιομηχανία που έχει επηρεαστεί σημαντικά από την ψηφιακή εποχή.

Η εξαγορά από τις Ninestar, PAG Asia Capital και Shanghai Shouda Investment Centre επαναφέρει τη Lexmark υπό αμερικανική ιδιοκτησία. Η Lexmark, που δημιουργήθηκε από την IBM το 1991, είχε εξαγοραστεί από μια ομάδα Κινέζων επενδυτών έναντι 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016.

Η Xerox, ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο brand, έχει καταγράψει μείωση εσόδων για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, καθώς η ζήτηση για εξοπλισμό εκτύπωσης μειώθηκε και αντιμετώπισε σκληρό ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η HP και η Canon. Οι μετοχές της Xerox, που έχουν σημειώσει πτώση άνω του 50% φέτος, αυξήθηκαν κατά 7% τη Δευτέρα.

Η Lexmark, η οποία ήδη προμηθεύει τη Xerox, θα ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα της έγχρωμης εκτύπωσης A4, έναν από τους λίγους αναπτυσσόμενους τομείς σε μια βιομηχανία που αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω της στροφής προς τα ψηφιακά έγγραφα. Η συγχωνευμένη εταιρεία αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 200.000 πελάτες σε 170 χώρες και να καταταχθεί στις πέντε κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως σε διάφορους τομείς της εκτύπωσης.

Η Xerox αναμένει ότι η συμφωνία θα συμβάλει άμεσα στην κερδοφορία της και θα αποφέρει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια ετήσιες εξοικονομήσεις κόστους, κυρίως μέσω μείωσης εξόδων σε τομείς όπως το μάρκετινγκ και τα ακίνητα. «Αυτά τα χρήματα μπορούν να επενδυθούν για το μέλλον. Η Xerox έχει θέσει τις βάσεις για το μέλλον της», δήλωσε ο Zeus Kerravala, κύριος αναλυτής της ZK Research.

Το 2020, η Xerox είχε υποβάλει προσφορά ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της HP, αλλά η πανδημία του COVID-19 ανέκοψε τα σχέδιά της. Η αγοραστική της αξία έχει έκτοτε μειωθεί από περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η Xerox αναμένει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Lexmark, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2025, μέσω μετρητών και δανείων. Για να διευκολύνει τη χρηματοδότηση, μειώνει το ετήσιο μέρισμά της στα 50 σεντ ανά μετοχή από 1 δολάριο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν αναμένει κανονιστικές προκλήσεις για τη συμφωνία, η οποία θα χρειαστεί εγκρίσεις από χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Lexmark xeron
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Enterprise Greece και Invest Cyprus ανανεώνουν το μνημόνιο συνεργασίας τους

Motorola και OPPO έρχονται στη Vodafone

Η Τράπεζα Πειραιώς ανανεώνει τη συνεργασία της με το YΠΕΘΑ

Στρατηγική επέκταση της Austriacard Holdings στη Μέση Ανατολή

Συνεργασία του efood με τα καταστήματα Πλαίσιο

Η Profile Software εξαγοράζει την Contemi Solutions στο Ηνωμένο Βασίλειο

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Νέοι κανόνες για τα ζώα συντροφιάς που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Philip Morris International: Ανακοινώνει την ανανέωση της αδειοδότησης του IQOS από τον FDA
  • ΕΞΑ: Θετική συνολική εικόνα στο Α’ τρίμηνο του 2026 – με μειώσεις στον ρυθμό ανάπτυξης
  • ΙΚΕΑ: Νέο, μεγαλύτερο κατάστημα IKEA στη Ρόδο – Αναβαθμισμένη εμπειρία αγορών στο νησί
  • ΕΛΕΤΑΕΝ και ANEV υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στη Μαδρίτη
  • Ν.Χαρδαλιάς: «Ισχυρές Περιφέρειες με ξεκάθαρο ρόλο – Η μητροπολιτικότητα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη»
  • Η Wolt και η Dott ενώνουν δυνάμεις και φέρνουν τη μικροκινητικότητα στο Wolt+
RSS itsecuritypro.gr
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.