Έκλεισε το deal των 14 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Toshiba

0

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι η πρόταση των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της από την Japan Industrial Partners (JIP) «κατέληξε σε επιτυχία», με το deal να ανοίγει το δρόμο για την αποχώρηση της από τα χρηματιστηριακά ταμπλό.

Η κοινοπραξία, επικεφαλής της οποίας είναι η JIP, αποκτά το 78,65% των μετοχών της Toshiba, δίνοντας στον γκρουπ πλειοψηφία άνω των δύο τρίτων, που θα είναι αρκετή για να αποσπάσει κμαι τις εναπομείνασες μετοχές.

Η συμφωνία βάζει τον κατασκευαστή ηλεκτρονικών ειδών, που έχει πίσω του μια ιστορία 148 ετών, σε εγχώρια «χέρια», μετά από χρόνια διαμαχών με ξένους ακτιβιστές επενδυτές. Η Toshiba πρόκειται να διαγραφεί από το χρηματιστήριο τον Δεκέμβριο.

Η εταιρεία αποδέχθηκε τον Μάρτιο την προσφορά, που την αποτιμά στα 2 τρισεκατομμύρια γεν (13,5 δισεκατομμύρια δολάρια). Αν και ορισμένοι μέτοχοι ήταν δυσαρεστημένοι με την τιμή, η Toshiba υποστήριξε ότι δεν υπήρχε προοπτική υψηλότερης ή ανταγωνιστικής προσφοράς.

«Είμαστε βαθιά ευγνώμονες σε πολλούς από τους μετόχους μας που κατανόησαν τη θέση της εταιρείας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Taro Shimada. Η Toshiba «θα κάνει τώρα ένα σημαντικό βήμα προς ένα νέο μέλλον με έναν νέο μέτοχο», πρόσθεσε. Η JIP σχεδιάζει να διατηρήσει τον Shimada στη θέση του.

Η Toshiba σημείωσε ότι οι πολύπλοκες σχέσεις της με διάφορους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων μετόχων με διαφορετικές απόψεις, έχουν εμποδίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και ότι μια σταθερή βάση μετόχων θα τη βοηθήσει να ακολουθήσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της, με επίκεντρο τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Η κοινοπραξία της JIP περιλαμβάνει 20 ιαπωνικές εταιρείες, με επικεφαλής τον κατασκευαστή chip Rohm, την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Orix και την Chubu Electric Power.

Θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη συμφωνία στην Ιαπωνία για τη φετινή χρονιά.

Φωτογραφία από Seika υπό Creative Commons


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.