Τα φινλανδικά Angry Birds περνούν στα χέρια της ιαπωνικής Sega

0

Ο ιαπωνικός κολοσσός του gaming, η Sega, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μια πρόταση ύψους 706 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά της φινλανδικής εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τίτλους όπως το Angry Birds, την Rovio Entertainment. Το διοικητικό συμβούλιο της Rovio υποστηρίζει το deal, σημείωσε η εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, τα video games της Rovio έχουν γίνει download πάνω από 5 δισεκατομμύρια φορές, ενώ το franchise του Angry Birds χρησιμοποιείται σε πολλά καταναλωτικά και ψυχαγωγικά προϊόντα.

Η Sega, η οποία εδρεύει στο Τόκιο, ιδρύθηκε το 1960 και είναι περισσότερο γνωστή για τα franchise Sonic the Hedgehog και Total War, καθώς και για τις κονσόλες της, όπως το Mega Drive. Η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει τη Rovio για να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά των mobile games.

«Μεταξύ της ταχέως αναπτυσσόμενης παγκόσμιας αγοράς gaming, η αγορά των mobile games έχει ιδιαίτερα υψηλές δυνατότητες και είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος της SEGA για να επιταχύνει την επέκτασή της σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο CEO του Ομίλου Sega Sammy -της εταιρείας χαρτοφυλακίου στην οποία ανήκει και η Sega- Haruki Satomi.

Το Angry Birds είναι «αγαπητό σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά. «Είμαι βέβαιος ότι, μέσω του συνδυασμού των εμπορικών σημάτων, των χαρακτήρων, της βάσης θαυμαστών των δύο εταιρειών, καθώς και της εταιρικής κουλτούρας και λειτουργίας, θα δημιουργηθούν σημαντικές συνέργειες στο μέλλον».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rovio, Alexandre Pelletier-Normand, δήλωσε ότι ο Red, ο πρωταγωνιστής του Angry Birds, και ο Sonic the Hedgehog, είναι «δύο παγκοσμίως αναγνωρισμένοι και εμβληματικοί χαρακτήρες, φτιαγμένοι από δύο εξαιρετικά συμπληρωματικές εταιρείες, με παγκόσμια εμβέλεια, που καλύπτει κινητά, PC/κονσόλες και όχι μόνο».

Share.

Comments are closed.