Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 22 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

Τα φινλανδικά Angry Birds περνούν στα χέρια της ιαπωνικής Sega

18/04/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Επιχειρήσεις

Ο ιαπωνικός κολοσσός του gaming, η Sega, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μια πρόταση ύψους 706 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά της φινλανδικής εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τίτλους όπως το Angry Birds, την Rovio Entertainment. Το διοικητικό συμβούλιο της Rovio υποστηρίζει το deal, σημείωσε η εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, τα video games της Rovio έχουν γίνει download πάνω από 5 δισεκατομμύρια φορές, ενώ το franchise του Angry Birds χρησιμοποιείται σε πολλά καταναλωτικά και ψυχαγωγικά προϊόντα.

Η Sega, η οποία εδρεύει στο Τόκιο, ιδρύθηκε το 1960 και είναι περισσότερο γνωστή για τα franchise Sonic the Hedgehog και Total War, καθώς και για τις κονσόλες της, όπως το Mega Drive. Η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει τη Rovio για να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά των mobile games.

«Μεταξύ της ταχέως αναπτυσσόμενης παγκόσμιας αγοράς gaming, η αγορά των mobile games έχει ιδιαίτερα υψηλές δυνατότητες και είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος της SEGA για να επιταχύνει την επέκτασή της σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο CEO του Ομίλου Sega Sammy -της εταιρείας χαρτοφυλακίου στην οποία ανήκει και η Sega- Haruki Satomi.

Το Angry Birds είναι «αγαπητό σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά. «Είμαι βέβαιος ότι, μέσω του συνδυασμού των εμπορικών σημάτων, των χαρακτήρων, της βάσης θαυμαστών των δύο εταιρειών, καθώς και της εταιρικής κουλτούρας και λειτουργίας, θα δημιουργηθούν σημαντικές συνέργειες στο μέλλον».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rovio, Alexandre Pelletier-Normand, δήλωσε ότι ο Red, ο πρωταγωνιστής του Angry Birds, και ο Sonic the Hedgehog, είναι «δύο παγκοσμίως αναγνωρισμένοι και εμβληματικοί χαρακτήρες, φτιαγμένοι από δύο εξαιρετικά συμπληρωματικές εταιρείες, με παγκόσμια εμβέλεια, που καλύπτει κινητά, PC/κονσόλες και όχι μόνο».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Angry Birds gaming mobile gaming rovia sega
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βασιλάκης επιλέγει την Generation Y για την ανάπτυξη της custom B2B ecommerce πλατφόρμα της

Profile: παρουσίαση στην ένωση θεσμικών επενδυτών 2026

Η Τράπεζα Πειραιώς ανανεώνει τη συνεργασία της με το YΠΕΘΑ

Skroutz: αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα

Hyperloq: η ελληνική startup που κατέκτησε την ασφάλεια των προσωπικών αντικειμένων

Οι πασχαλινές προσφορές έφτασαν στο samsung.com/gr

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Lidl House Athens: Ένα οικοσύστημα εκπαίδευσης, εμπειρίας και βιωσιμότητας στην καρδιά της Αθήνας
  • Στ. Καφούνης: Η βιώσιμη ανάπτυξη χρειάζεται την αρμονική συνύπαρξη επισκεπτών, επιχειρήσεων και κατοίκων
  • Στρατηγική Συνεργασία EPSILON DYNAMICS – TRADE ESTATES AEEAΠ
  • Ν.Χαρδαλιάς: «Η πολιτική προστασία θα πρέπει να αποτελέσει πυλώνα της ευρωπαϊκής ασφάλειας»
  • Bayer: Το ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων και το πρόγραμμα έρευνας, οδηγούν το μέλλον
  • Enterprise Greece και Invest Cyprus ανανεώνουν το Μνημόνιο Συνεργασίας τους
  • Europa: Νέα πρότυπα βιώσιμης παραγωγής με έως 65% χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα
RSS itsecuritypro.gr
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.