Ακυρώνεται το μεγαλύτερο event της βιομηχανίας των video games

0

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή της, η Entertainment Software Association γνωστοποίησε στα μέλη της ότι η φετινή Electronic Entertainment Expo (E3) έχει ακυρωθεί.

Σύμφωνα με ενημέρωση που στάλθηκε προς τα μέλη του οργανισμού, η E3 «παραμένει ένα αγαπημένο γεγονός και brand», αλλά η φετινή εκδήλωση «δεν συγκέντρωσε το διαρκές ενδιαφέρον που απαιτείται για την πραγματοποίηση της, με τρόπο που θα επιδείκνυε το μέγεθος, τη δύναμη και τον αντίκτυπο του κλάδου μας». Η ESA ολοκληρώνει το μήνυμα επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή της στην ενίσχυση του κλάδου, χωρίς να αναφέρεται στην πιθανότητα πραγματοποίησης του συνεδρίου τα επόμενα χρόνια.

Επισήμως, μετά τις παραπάνω διαρροές, ο οργανισμός εξέδωσε την ακόλουθη δημόσια δήλωση από τον Kyle Marsden-Kish, Global VP of Gaming της διοργανώτριας ReedPop: «Αυτή ήταν μια δύσκολη απόφαση λόγω της προσπάθειας που καταβάλαμε εμείς και οι συνεργάτες μας για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, αλλά έπρεπε να κάνουμε ό,τι είναι σωστό για τον κλάδο και ό,τι είναι σωστό για την E3.

Εκτιμούμε και κατανοούμε ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες δεν θα είχαν έτοιμα demo με δυνατότητα αναπαραγωγής και ότι οι προκλήσεις σε σχέση με τους πόρους έκαναν την παρουσία τους στην E3 αυτό το καλοκαίρι ένα εμπόδιο που δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν». Το δελτίο τύπου σημειώνει ότι οι δύο εταίροι, ReedPop και ESA, θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί γύρω από «μελλοντικά E3 events».

Το συνέδριο επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 13 Ιουνίου έως τις 16 Ιουνίου στο Λος Άντζελες και θα ήταν η πρώτη E3 με φυσική παρουσία από το 2019. Η εκδήλωση ακυρώθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας, ενώ πραγματοποιήθηκε ως digital event το 2021. Η εκδήλωση ακυρώθηκε ξανά το 2022. Η επιστροφή της για φέτος ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, μαζί με την επιβεβαίωση ότι η E3 2022 είχε ακυρωθεί.

Τα συγκεκριμένα νέα έρχονται καθώς πολλά μεγάλα ονόματα του κλάδου, όπως το Xbox, η Nintendo, το PlayStation και, πιο πρόσφατα, η Ubisoft, είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα είχαν παρουσία στην E3 με οποιοδήποτε τρόπο, με τα περισσότερα brands να επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τα δικά τους ψηφιακά event.

Share.

Comments are closed.