Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Συμφωνία Quickstep – Dronamics για το μη επανδρωμένο Black Swan

0

Η Quickstep Holdings ανακοίνωσε ότι το τμήμα Aerostructures της εταιρείας εξασφάλισε ένα σημαντικό συμβόλαιο από την Dronamics για την παραγωγή και την προμήθεια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους φορτίου Black Swan, μια συμφωνία που στοχεύει στην κατασκευή χιλιάδων αεροσκαφών για την παγκόσμια αγορά.

Η Dronamics είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία cargo drone στον κόσμο, με έδρα την Ευρώπη και με έναν σχεδιασμό για ανάπτυξη ενός παγκόσμιου δικτύου. Το Black Swan αποτελεί ένα μεγάλο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να μεταφέρει 350 κιλά φορτίου σε αποστάσεις έως και 2.500 χιλιομέτρων.

Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι το αποτέλεσμα αρκετών μηνών διαπραγματεύσεων, μετά την παρουσίαση ενός μνημονίου συμφωνίας παραγωγής στο Farnborough Airshow, τον Ιούλιο του 2022. Η Quickstep ανέλαβε χρηματοδοτούμενες εργασίες σε συνεργασία με την Dronamics, κάτι που υποστήριξε και την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της παραγωγής.

Η σύμβαση καλύπτει την «φάση 0» (σχεδιασμός για κατασκευή). και την «Φάση Α» (Πρωτότυπο), με πλήρη αποζημίωση κόστους συν αμοιβή, για 10 αεροσκάφη. Η παραγωγή θα διαχωριστεί σε παραδόσεις τριών αεροσκαφών έως τον Οκτώβριο του 2023 και επτά ακόμη έως τον Ιούλιο του 2024. Η αναμενόμενη αξία της σύμβασης είναι πιθανό να κυμαίνεται από 4,5 έως 5,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί κυρίως στο αεροδρόμιο Bankstown Airport, αξιοποιώντας τις υποδομές που διαθέτει, τη χωρητικότητα από συνεχείς πρωτοβουλίες «έξυπνης κατασκευής» που αναπτύσσονται, κάνοντας χρήση προηγμένων δυνατοτήτων και τεχνογνωσίας παγκόσμιας κλάσης.

Share.

Comments are closed.