Αύξηση 2,2% στα έσοδα από υπηρεσίες για τη Vodafone στο τρίμηνο

0

Ποσοστιαία αύξηση 2,2% σημείωσαν τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδος το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης 2022 – 2023, δεύτερο ημερολογιακά (Απρίλιος – Ιούνιος 2022) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Ειδικότερα, με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Vodafone τα έσοδα της θυγατρικής του στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 213 εκατ. ευρώ για τους τρεις προαναφερόμενους μήνες, έναντι 209 εκατ. πέρσι.

Οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στο τέλος Ιουνίου ήταν 4.301.000 (από 4.139.00 στο τέλος Ιουνίου πέρσι) και από αυτούς το 39,6% είχαν σύνδεση συμβολαίου (39,8% πέρσι). Έχουν προστεθεί συνολικά 32.000 συνδρομητές συμβολαίου, στους οποίους, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Group περιλαμβάνονται και ορισμένοι που προηγουμένως είχαν προπληρωμένη κάρτα, ενώ βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης πιστότητας στα συμβόλαια (μείωση των αποχωρήσεων κατά 0,7%) που διαμορφώθηκε στο 8,9%.

Το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή (ARPU) στην κινητή διαμορφώθηκε στα 9,9 ευρώ έναντι 10,4 το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Η χρήση δεδομένων στην κινητή συνεχίζει να αυξάνεται με σημαντικό ρυθμό. Κατά το εξεταζόμενο διάστημα ήταν 57.709 ΤΒ έναντι 37.373 ΤΒ (αύξηση 57%).

Μείωση σημείωσαν ωστόσο οι συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας της Vodafone Ελλάδας. Στο τέλος Ιουνίου ήταν 961.000 από το 965.000 το ίδιο διάστημα πέρσι, ενώ σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου τριμήνου (τέλος Μαρτίου) η εταιρεία απώλεσε 11.000 συνδρομητές.

Σε επίπεδο Vodafone Group τα έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν 1,3% στα 9,514 δις., ενώ τα συνολικά έσοδα 1,6% στα 11,278 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Nick Read, τα αποτελέσματα της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας κινούνται στο πλαίσιο των προσδοκιών της διοίκησης με θετικό ρυθμό στην Ευρώπη και την Αφρική και επιτάχυνση στην ανάπτυξη των υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις. «Αν και δεν είμαστε άτρωτοι στις τρέχουσες μακροοικονομικές προκλήσεις, είμαστε σε καλό δρόμο για ετήσια οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας» σημείωσε επίσης ο επικεφαλής της Vodafone και πρόσθεσε πως ο όμιλος έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο ως προς τη σταθεροποίηση των εμπορικών του επιδόσεων στη Γερμανία και συνεχίζει να επιδιώκει ενεργά ευκαιρίες με την Vantage Towers για να ενισχύσει τη θέση του στην αγορά της Ευρώπης.

«Είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε εκτενείς συνομιλίες με αρκετούς παίκτες γύρω από τους πύργους», είπε επίσης ο κ. Read, σημειώνοντας ότι στόχος της Vodafone παραμένει η εν μέρει παραγωγή εσόδων από τα περιουσιακά στοιχεία της υποδομής της και η από – ενοποίηση των αποτελεσμάτων της Vantage Towers, διατηρώντας τον έλεγχο. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό» ανέφερε σχετικά.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.