Χρηματοδότηση 100 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης λαμβάνει η θυγατρική της Wind, Hellenic Open Fiber

0

Αίτημα για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 100 εκατ. ευρώ, υπέβαλε η θυγατρική της Wind, Hellenic Open Fiber, σε συνεργασία με τις τράπεζες Eurobank και Εθνική, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει εγκριθεί.

Η χρηματοδότηση (δάνειο) θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη οπτικών ινών. Πρόκειται για τον πρώτο τηλεπικοινωνιακό φορέα που αξιοποιεί τις δυνατότητες του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η Wind ανακοίνωσε τη δημιουργία της προαναφερόμενης 100% θυγατρικής της εταιρείας πέρσι τον Νοέμβριο αναφέροντας πως ο στόχος είναι η ανάπτυξη υποδομών οπτικών ινών.

Η νεοσύστατη εταιρεία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην κατασκευή και λειτουργία δικτύων νέας γενιάς, αποκτώντας το σύνολο του ενεργητικού εξοπλισμού οπτικών ινών της μητρικής εταιρείας.

Η Wind είχε μιλήσει τότε για επενδύσεις περίπου 150 εκατ. ευρώ μέχρι το 2026, ένα πλάνο που πλέον τελεί υπό αναθεώρηση, καθώς όπως επανέλαβε και χθες η United Group πρόθεση της είναι να επενδύσει επιπλέον 1,3 δις. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στο δίκτυο οπτικών ινών.

Όπως έχει ανακοινωθεί η Hellenic Open Fiber θα λειτουργεί ως εταιρεία χονδρικής, ανοιχτής πρόσβασης (open-access) και χωρίς διακρίσεις προς οποιοδήποτε άλλο πάροχο υπηρεσίας.

Share.

Comments are closed.