Cisco Umbrella: η πιο αξιόπιστη λύση ενσωματωμένης ασφάλειας από το cloud

0

Το Cisco Umbrella είναι μία cloud-delivered λύση security για επιχειρήσεις, που παρέχει την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε επιθέσεις κυβερνοασφάλειας. Συνοπτικά, εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο και ελέγχει τη χρήση των cloud εφαρμογών από το εταιρικό δίκτυο, από τα υποκαταστήματα  και από τους απομακρυσμένους χρήστες.

Πιο απαραίτητη από ποτέ!

Τα τελευταία 5 χρόνια έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση της κίνησης προς το διαδίκτυο, με ποσοστό αρκετές φορές υψηλότερο από αυτό της εσωτερικής κίνησης. Οι οργανισμοί συνεχίζουν να υιοθετούν εφαρμογές και χώρο αποθήκευσης στο cloud με αποτέλεσμα να το επιφορτίζουν με μεγαλύτερο φόρτο εργασίας. Το backhauling όλης αυτής της κίνησης μέσω ακριβών γραμμών MPLS και VPN δεν έχει πλέον νόημα. Με την παλιά προσέγγιση δρομολογείται όλη η κίνηση προς το internet μέσω της ενιαίας στοίβας συσκευών ασφαλείας από ένα κεντρικό site. Αυτό δημιουργεί όμως πολλές φορές προβλήματα στην απόδοση του δικτύου, επηρεάζοντας την ποιότητα εμπειρίας των χρηστών και προκαλώντας θέματα στην υιοθέτηση SaaS λύσεων σε πολλές επιχειρήσεις. Όλο και περισσότερες εταιρείες λοιπόν κινούνται προς την λογική της άμεσης πρόσβασης στο διαδίκτυο (direct internet access), μειώνοντας έτσι και τα λειτουργικά τους κόστη οφειλόμενα στις ακριβές γραμμές παρόχων, γεγονός όμως που τους εκθέτει περισσότερο σε απειλές επειδή παρακάμπτεται η παραδοσιακή προστασία ασφάλειας.

Σε αυτή την πιο κατανεμημένη αρχιτεκτονική, οι ομάδες δικτύων και ασφάλειας καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις όπως τη σύνδεση των χρηστών από παντού σε εφαρμογές που βρίσκονται οπουδήποτε, τη συνεχή προστασία απέναντι σε εξελισσόμενες απειλές κυβερνοασφάλειας και την παροχή υψηλής ποιότητας εμπειρίας στον εταιρικό χρήστη. Χρειάζεται λοιπόν μια νέα προσέγγιση, πιο «cloud-centric», η οποία οδηγεί στην ανάγκη ύπαρξης μίας λύσης που να εμπεριέχει cloud υπηρεσίες ασφαλούς πρόσβασης. Αυτή την ανάγκη καλύπτει η λύση Cisco Secure Access Service Edge (SASE).

Η ασφάλεια είναι ο πυρήνας της Cisco SASE αρχιτεκτονικής και υλοποιείται με το Cisco Umbrella (Security). Τα άλλα δύο κύρια δομικά στοιχεία του SASE είναι το Cisco SD-WAN (Connectivity) και το Cisco DUO (Identity).

Υπάρχουν πλέον τέσσερα πακέτα του Cisco Umbrella, DNS Security Essentials, DNS Security Advantage, SIG Essentials, και το SIG Advantage. Το κάθε ένα από αυτά εμπεριέχει τις λειτουργίες του προηγούμενου και περιλαμβάνει επιπλέον χαρακτηριστικά.

Στην αρχιτεκτονική SASE προτείνεται το Umbrella SIG, με το SIG Essentials να παρέχει επιπλέον των DNS Security πακέτων: Secure Web Gateway, L3-L4 Firewall, File Analysis (Secure Malware Analytics) – 500 samples/day, Cloud Malware Detection (2 apps), και το SIG Advantage να παρέχει επιπλέον του SIG Essentials: L7 Firewall και IPS, Umbrella data loss prevention (DLP), Cloud Malware Detection (all apps), Cisco Secure Malware Analytics. Επίσης, ξεκινώντας ήδη από το DNS Essentials, περιλαμβάνονται πλέον και οι Cisco Anyconnect VPN client άδειες για ευκολότερο roll out του Umbrella σε συσκευές χρηστών που μετακινούνται συχνά και δουλεύουν απομακρυσμένα. Έτσι επιτυγχάνεται η επιθυμητή προστασία, τόσο εντός, όσο και εκτός του εταιρικού δικτύου.

Κάντε ένα βήμα στο μέλλον!

Επιλέξτε το Cisco Umbrella και εξασφαλίστε την απόλυτη ασφάλεια από το cloud.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η Info Quest Technologies  για περισσότερα από 40 χρόνια συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και καταναλωτών, αποτελώντας μεταξύ άλλων στρατηγικό συνεργάτη της Cisco στην Ελληνική αγορά. Μαζί με τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες μας είμαστε στη διάθεσή σας να εξετάσουμε την καλύτερη λύση για την εταιρεία σας.

Share.

Comments are closed.