Ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρωταγωνιστεί στην αναπτυξιακή στρατηγική των ελληνικών επιχειρήσεων το 2022

0

Η Kyndryl, η μεγαλύτερη εταιρία παροχής υποδομών πληροφορικής παγκοσμίως, πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση παρουσίασης στην ελληνική αγορά με τη συμμετοχή δεκάδων επιχειρηματικών πελατών, στο πλαίσιο του 32ου ετήσιου Greek Economic Summit 2021. Στην εκδήλωση συζητήθηκε η συμβολή των αναδυόμενων τεχνολογιών στην επιτάχυνση της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας καθώς και την ώθηση της χώρας σε ανταγωνιστική ανάπτυξη.

Οι ανατρεπτικές αλλαγές που προκάλεσε η πανδημία καθώς και η πίεση για ταχεία προσαρμογή έχει οδηγήσει τα ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων να επανεξετάσουν τις προτεραιότητες, τις βασικές επενδύσεις και τις στρατηγικές προσαρμογής. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και οι τεχνολογίες για την υποστήριξη των νέων εργασιακών συνθηκών τίθενται, μεταξύ άλλων, σε προτεραιότητα προκειμένου οι οργανισμοί να διαχειριστούν επιτυχώς τις παρούσες προκλήσεις. Σύμφωνα με την IDC, περίπου το 65% του παγκόσμιου ΑΕΠ θα ψηφιοποιηθεί έως το 2022, καθώς οι εταιρίες και οι οργανισμοί καταρτίζουν στρατηγικές και επενδύσεις με στόχο την ισχυρή ανάπτυξή τους στο μέλλον.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις παγκοσμίως έχουν επαναπροσδιορίσει για κάθε εταιρία και οργανισμό στην Ελλάδα την προτεραιότητα για ενίσχυση της ευελιξίας, της ταχύτητας, αλλά και της ικανότητας να λαμβάνουν έξυπνες αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα», δήλωσε ο Απόστολος Λεωνιδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Kyndryl στην Ελλάδα και την Κύπρο. «Η εξέλιξη και η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, απαιτεί εκτενή, αξιόπιστη και ολοκληρωμένη τεχνογνωσία σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών πληροφορικής, που περιλαμβάνει περιοχές όπως το hybrid cloud, το digital workplace και την ανάπτυξη ασφαλών και ανθεκτικών περιβαλλόντων. Παράλληλα απαιτεί συνεργάτες με αποδεδειγμένη εμπειρία στη λειτουργία και τη διαχείριση αυτών των πολύπλοκων συστημάτων και υπηρεσιών».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με επικεφαλής ελληνικών επιχειρήσεων – μεταξύ των οποίων η Interamerican, η Dixons, η Τράπεζα Κύπρου και η Attica Bank – αναδείχθηκε σημαντικά η αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού στις αναπτυξιακές τους στρατηγικές. Επίσης, αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν οι τεχνολογικοί εταίροι ώστε να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να υπερβούν τις προκλήσεις στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού τους.

Σε ξεχωριστή συνεδρία, ο Γιάννης Βασιλάτος, Chief Operations and Technology Officer στην Eurolife FFH, παρουσίασε την επιτυχημένη συνεργασία της Eurolife με την Kyndryl, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της, και δήλωσε ότι: «Η Eurolife FFH τοποθετεί τις νέες τεχνολογίες στην κορυφή των στρατηγικών της στόχων. Επενδύουμε συστηματικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ομίλου, θέτοντας ως κύριες προτεραιότητές μας την αναβάθμιση των υποδομών, την εφαρμογή διεθνών προτύπων και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής μας, έχουμε συνάψει στρατηγική συνεργασία με την Kyndryl. Είμαστε βέβαιοι ότι οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και οι δυνατότητες της Kyndryl σε hybrid, multi-cloud και ψηφιακές υπηρεσίες θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε στους πελάτες και τους συνεργάτες μας ακόμη περισσότερες επιλογές και μια βελτιωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης με προϊόντα και λύσεις προστιθέμενης αξίας».

Share.

Comments are closed.