Αύξηση μεγεθών για την Space Hellas το 2020

0

Σημαντική αύξηση 11,7% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Space Hellas για το 2020 στα 80,7 εκατ., έναντι 72,3 εκατ. το 2019, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,2 εκατ. έναντι 2,1 εκατ. ενώ τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν 16,09% σε 1,8 εκατ. έναντι 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως επεσήμανε η διοίκηση του Ομίλου στην ετήσια οικονομική της έκθεση «παρά τις δυσκολίες και τους σημαντικούς περιορισμούς η θετική αναπτυξιακή πορεία του ομίλου, που συνεχίστηκε και το 2020 με σημαντικά έργα τόσο από τον ιδιωτικό, όσο και από τον δημόσιο τομέα αναμένεται να συνεχιστεί σταθερά και το 2021 διευρύνοντας τους τομείς δραστηριοποίησης και την θέση του στην αγορά».

Σύμφωνα επίσης με τη διοίκηση «σημαντικά χρηματοδοτικά κονδύλια από το ταμείο ανάκαμψης και έκτακτοι ευρωπαϊκοί πόροι στήριξης της οικονομίας αναμένονται να διοχετευτούν σύντομα στην ελληνική αγορά όπου μέρος αυτών θα διοχετευθούν στην ανάπτυξη και προώθηση των υπηρεσιών της νέας ψηφιακής εποχής.

Η Space Hellas έχοντας ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στο χώρο των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων και σε έργα νευραλγικής σημασίας του Δημοσίου όπως αυτό του Σύξευξις ΙΙ, Κεντρικές Υπηρεσίες ISP & SLA και Υποδομές Ασφάλειας, Τηλεφωνίας, Τηλεδιάσκεψης, Καλωδίωσης της ΚΤΠ, του Αυτοματοποιημένου συστήματος Επιτήρησης συνόρων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τη σύμβαση υποστήριξης και αναβάθμισης συστήματος N-VIS του Υπουργείου Εξωτερικών, την υλοποίηση συστήματος ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων του Υπουργείου Παιδείας κ.ά. αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο αξιόπιστους Systems Integrators στην Ελληνική αγορά με σημαντική διεθνή παρουσία.

Ταυτόχρονα, επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνογνωσία και συνεργασίες για τη μετάβαση στην εποχή του Digital Integration εκμεταλλευόμενη τις επενδυτικές ευκαιρίες που συνεισφέρουν σε αυτόν τον στόχο. Έχοντας το 32,28% της ολλανδικής εταιρίας Web-IQ που δραστηριοποιείται στην αγορά των big data & cyber security, το 35% στην ελληνική εταιρία Agroapps που δραστηριοποιείται στην αγορά της ευφυούς γεωργίας, η Space Hellas προχώρησε στην εξαγορά της Singular Logic σε συνεργασία με την Epsilon Net και συνεχίζει να επενδύει στον δυναμικά στον κλάδο λογισμικού όπου σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον όμιλο στη νέα ψηφιακή εποχή».

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Space Hellas, Σπύρος Δ. Μανωλόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καταφέραμε μέσα σε μία οκταετία όχι μόνο να διπλασιάσουμε τον κύκλο εργασιών, αλλά να πετύχουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη του ομίλου Space Hellas, τοποθετώντας τον στο επίκεντρο των επιχειρηματικών και τεχνολογικών εξελίξεων της χώρας. Στόχος μας για το 2021 είναι η πλήρης αξιοποίηση των επενδύσεων που έχουμε ήδη κάνει, η υιοθέτηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων για τη διατήρηση και επέκταση του πελατολογίου μας και η αύξηση της διείσδυσης σε αγορές και έργα του εξωτερικού».

Share.

Comments are closed.