Εξαγορά της Think Silicon από την εισηγμένη στο NASDAQ Applied Materials

0

Ως την ιστορικά μεγαλύτερη εξαγορά στο χώρο της (βαθιάς) υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα χαρακτηρίζει η Metavallon VC (εκ των fund του Equifund) την κατά 100% εξαγορά της Think Silicon (εταιρεία του χαρτοφυλακίου της) από την εισηγμένη στο NASDAQ εταιρεία Applied Materials.

Το τίμημα δεν ανακοινώνεται, όπως επιτάσσει η συμφωνία με την αμερικάνικη εταιρεία η οποία με έδρα στην Καλιφόρνια, είναι παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία υλικών για την παραγωγή σχεδόν κάθε νέου chip υπολογιστή και προηγμένης οθόνης στον κόσμο. Επιπλέον, η Applied Materials κατατάσσεται σταθερά στη λίστα των «World’s Most Admired Companies» του Fortune. Έχει παρουσία σε 18 χώρες και πάνω από 22.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, ενώ κατέχει πάνω από 13.300 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και το περασμένο έτος επένδυσε 2,1 δισ. δολάρια σε Έρευνα & Ανάπτυξη.

Η Think Silicon, με έδρα την Πάτρα, δραστηριοποιείται στο χώρο των ημιαγωγών και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη επεξεργαστών γραφικών (GPU) υψηλών επιδόσεων και πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, για wearables, Internet of Things, οικιακές συσκευές και οθόνες βιομηχανικού αυτοματισμού, ενώ εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα επέκτεινε τη προϊοντική γκάμα της σε λύσεις απευθυνόμενες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης επεξεργαστών χαμηλής ισχύος για Edge Computing.

H εξαγορασθείσα ελληνική εταιρεία αποτελεί ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα όπου ταλαντούχοι επιχειρηματίες κατάφεραν να αναπτύξουν καινοτόμα τεχνολογία για την παγκόσμια βιομηχανία των ημιαγωγών. Επιλέγοντας την Ελλάδα ως βάση για την επέκταση του παγκοσμίου δικτύου Έρευνας & Ανάπτυξης, η Applied Materials επιβεβαιώνει το απαράμιλλο επίπεδο του ελληνικού ταλέντου, της καινοτομίας και των δυνατοτήτων Ε&Α.

Η διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό της Think Silicon παραμένουν στην Πάτρα και την Αθήνα και συνεχίζουν να εξυπηρετούν το διαρκώς αυξανόμενο διεθνές πελατολόγιό τους και να αναπτύσσουν το φιλόδοξο προϊοντικό και τεχνολογικό τους πλάνο ανάπτυξης στο χώρο των ηλεκτρονικών και ημιαγωγών.

Η συμμετοχή της Metavallon VC στην αρχική χρηματοδότηση της εταιρείας, καταγράφεται ως απόδειξη ότι τα ελληνικά κεφάλαια συμμετοχών βρίσκονται στο σωστό δρόμο για την υποστήριξη επιχειρηματιών υψηλής τεχνολογίας και τη διευκόλυνση επιτυχημένων εξαγορών από παγκόσμιους ηγέτες.

Share.

Comments are closed.