Απογοητευτική για άλλη μια χρονιά κατάταξη της χώρας στον DESI

0

Στην 26η θέση (πέρσι ήταν 27η) κατατάσσεται η Ελλάδα μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ στον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2019 που αφορά τα στοιχεία του 2018. Παρά τη βελτίωση κατά μια θέση η χώρα μας έχει πολύ δρόμο να διανύσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Επιτροπή η Φινλανδία, η Σουηδία, οι Κάτω Χώρες και η Δανία, έχουν τις πλέον προηγμένες ψηφιακές οικονομίες στην ΕΕ, ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, ενώ η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Πολωνία έχουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες στο δείκτη.

Όσο αφορά την Ελλάδα ειδικότερα:

Στην υιοθέτηση ευρυζωνικών συνδέσεων κινητών και σταθερών η χώρα καταλαμβάνει την τελευταία θέση.

Στα δίκτυα NGA η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση. Η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες και το Βέλγιο έχουν την καλύτερη επίδοση. Σε 11 κράτη μέλη η ευρυζωνικότητα είναι διαθέσιμη για τουλάχιστον το 90% των σπιτιών, ενώ στη Γαλλία, τη Λιθουανία, την Ελλάδα και την Πολωνία, λιγότερα από τα δύο τρίτα των σπιτιών μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τέτοια δίκτυα.

Η σύνδεση στο διαδίκτυο με υπερυψηλές ταχύτητες (Ultrafast broadband) διατίθεται στο 60% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών. Στη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, τη Δανία και το Λουξεμβούργο, τουλάχιστον το 90% των σπιτιών έχει πρόσβαση, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι λιγότερο από 1%.

Share.

Comments are closed.