Νέοι ορίζοντες για τη SoftOne!

0

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 11 Ιουνίου 2019, στην Αθήνα, η SoftOne παρουσίασε το νέο σχήμα του Ομίλου, που προκύπτει μετά την εξαγορά των εταιρειών UNISOFT και PROSVASIS. Επίσης, εκτός από τις δραστηριότητες στην Ελλάδα, αναφέρθηκε εκτενώς το θέμα της εξωστρέφειας και της επέκτασης στις αγορές του εξωτερικού.

O Όμιλος SoftOne μετά τις εξαγορές περιλαμβάνει πλέον τρία κορυφαία brands (SoftOne, UNISOFT και PROSVASIS) και περισσότερους από 300 εργαζόμενους, ενώ διαθέτει  διευρυμένο δίκτυο με περισσότερους από 600 συνεργάτες, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά μία συνεχώς αυξανόμενη βάση 47.000 και πλέον επιχειρησιακών πελατών σε 4 συνολικά χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία). Αξιοποιώντας τις ισχυρές συνέργειες που δημιουργούνται, το νέο σχήμα διευρύνει σημαντικά το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της SoftOne και προσφέρει λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, με την εξαγορά της εταιρείας Prosvasis, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών εκπαίδευσης για λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία, ο Όμιλος SoftOne ισχυροποιεί περαιτέρω την ηγετική του θέση στην ελληνική αγορά λογισμικού πληροφορικής και cloud υπηρεσιών,  επιταχύνοντας  τη διείσδυση της στον κλάδο των λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων.

H Prosvasis ιδρύθηκε το 2005 και έχει καταφέρει μέσα από μία πολυεπίπεδη δραστηριοποίηση στην ελληνική αγορά να αποκτήσει πελατολόγιο με περισσότερα από 4.500 λογιστικά γραφεία.

Την ίδια στιγμή, με την εξαγορά της UNISOFT, ενός εκ των κορυφαίων κατασκευαστών business software στην Ελλάδα, με δραστηριότητα ευθέως συμπληρωματική σε αυτή της SoftOne, ο Όμιλος ενισχύει την ηγετική του θέση στους τομείς τυποποιημένου λογισμικού και κλαδικών εφαρμογών για εμπορικές και βιομηχανικές εταιρίες, καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Η UNISOFT, με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας και ένα πολύ ευρύ πελατολόγιο, έχει αναπτύξει κορυφαίες εφαρμογές, όπως το Κεφάλαιο ERP, την πλέον επιτυχημένη λύση μηχανογράφησης στην ελληνική αγορά με περισσότερες από 20.000 υλοποιήσεις.

Ο CEO της εταιρείας, κ. Κυριαζής Αντώνης, σχολίασε την νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η SoftOne, δηλώνοντας: «Σε επιστέγασμα της πολυετούς και επιτυχημένης δραστηριοποίησής μας, υλοποιήσαμε ένα φιλόδοξο πλάνο επενδύσεων που έφερε κάτω από τη στέγη της SoftOne δύο από τους πλέον αναγνωρισμένους παρόχους λογισμικού, οι οποίοι συμπληρώνουν ιδανικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Ο Όμιλος πλέον SoftOne, παρουσιάζει μία διαφοροποιημένη πρόταση αξίας σε όλα τα τμήματα της αγοράς με άξονα το digital transformation, συνιστώντας τον ιδανικό συνεργάτη για κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Εφαρμόζοντας με συνέπεια τη στρατηγική μας, κάνουμε σταθερά βήματα για την επίτευξη του στόχου μας: την καθιέρωση της SoftOne σε μία από τις ηγέτιδες εταιρείες ανάπτυξης business software στην ευρύτερη αγορά της ΝΑ Ευρώπης».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την θέληση ένταξης του Ομίλου στην Χρηματιστηριακή Αγορά, ο κ. Κυριαζής απάντησε πως δεν υπάρχει κάποιο case για αυτό το σενάριο, τόσο για την εγχώρια, όσο και για την εξωτερική αγορά. Επίσης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Κυριαζής δήλωσε πως δεν ενδιαφέρει τον Όμιλο η ανάληψη Δημοσίων Έργων.

Αναφορικά με το θέμα της εξωστρέφειας επεσήμανε ότι οι αγορές στις οποίες στοχεύει άμεσα είναι η Ρουμανία και η Βουλγαρία καθώς και οι άλλες Βαλκανικές χώρες που πρόκειται να ενταχθούν στην ΕΕ. Τέλος, με δεδομένη την επιτυχημένη δραστηριοποίηση του Ομίλου Olympia στην Πολωνία εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρξει δραστηριοποίηση και στη συγκεκριμένη χώρα.

Όσον αφορά το μέλλον ο κ. Κυριαζής ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος αφού ανέφερε ότι στόχος είναι η ηγετική θέση σε μία αγορά η οποία περιέχει πάνω από 500.000 επιχειρήσεις και 16.000 λογιστικά γραφεία.

Share.

Comments are closed.