Θετικό το πρώτο τρίμηνο για τη Wind

0

Με αύξηση 2,3% στα έσοδα από υπηρεσίες (120,7 εκατ. ευρώ) και προσαρμοσμένο EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 32,7 εκατ., αυξημένο 26,2% ολοκληρώθηκε για την WIND το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους 19,5 εκατ., το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κατευθύνθηκε σε δίκτυα νέας γενιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η WIND η κάλυψη σε 4G είναι περίπου 95% και το πλάνο της είναι μεσοπρόθεσμα να επιτύχει κάλυψη έως 99%. Παράλληλα η διοίκηση της εταιρείας χαρακτηρίζει ικανοποιητικό τον ρυθμό ανάπτυξης του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών, με στόχο για το τέλος του 2019, την επίτευξη κάλυψης περίπου 70% στις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί. Κατασκευάστηκαν 274.000 γραμμές NGA (δίκτυο νέας γενιάς) πανελλαδικά και ενεργοποιήθηκαν 159.000 γραμμές

Ως προς τα αποτέλεσμα αναλυτικότερα τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 3,1% στα 66,7 εκατ. και τα έσοδα σταθερής κατά 2,1% στα 41,8 εκατ. ευρώ.

Ώθηση στα έσοδα έδωσαν η κίνηση data στο δίκτυο κινητής η οποία αυξήθηκε 55,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Η βάση των πελατών NGA αυξήθηκε 92,6%. Οι συνδρομητές σταθερής αυξήθηκαν 3,7% ( 619.000) και τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης κατά 12,6% σε ετήσια βάση (210.000). Τέλος Μαρτίου οι πελάτες WIND VISION ήταν 37.900.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τρίμηνου του έτους καταγράφουν αξιοσημείωτη βελτίωση εσόδων και EBITDA και είναι ένα δυνατό ξεκίνημα ώστε το 2019 να συμπληρώσουμε μια τετραετία πλέον ανάπτυξης» σχολίασε σχετικά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής και πρόσθεσε: «Οι εντατικές επενδύσεις μας σε υποδομές νέας γενιάς και η εξαιρετική συνολικά εμπειρία πελάτη συνέβαλαν στα πολύ καλά αποτελέσματα του Α τριμήνου. Είμαστε βέβαιοι ότι η ανοδική μας πορεία θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς θα εστιάσουμε στη σύγκλιση των υπηρεσιών μας και στην αξία που μπορούμε να προσφέρουμε στα νοικοκυριά».

Share.

Comments are closed.