Παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στο MWC19.

Τον Υπουργό υποδέχθηκαν στο ελληνικό περίπτερο ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), Γιάννης Γιανναράκης και ο Σύμβουλος της Helexpo για την οργάνωση του “Digital Greece”, Γιώργος Χριστοφορίδης.

O Νίκος Παππάς συνομίλησε με τους Έλληνες συμμετέχοντες στη διοργάνωση και με την ευκαιρία της παρουσίας του στο ελληνικό περίπτερο, δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει δυναμική παρουσία στην παγκόσμια έκθεση των τηλεπικοινωνιών. Είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι -και προς την παγκόσμια κοινότητα- ότι η Ελλάδα ανακάμπτει με όρους αξιοποίησης και διεύρυνσης των δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες. Η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες χώρες. Υπάρχουν αποφάσεις, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα για τεράστιες επενδύσεις όσον αφορά την ευρυζωνικότητα, καθώς 4 δισ. ευρώ θα επενδυθούν μέχρι το 2022 σε αυτόν τον κλάδο. Παράλληλα, ξεκινάμε κι εμείς, όπως και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα πιλοτικά προγράμματα εφαρμογής τεχνολογιών 5G, το οποίο θα βελτιώσει τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα και θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ψυχαγωγούμαστε και συναλλασσόμαστε με τις δημόσιες υπηρεσίες».

Νωρίτερα, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ είχε συναντήσεις με στελέχη από εταιρείες – κολοσσούς του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάστηκαν τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή, καθώς και το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών να επενδύσουν στη χώρα μας.

Τον Νίκο Παππά συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Χρήστος Σίμος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

Δείτε στο ακόλουο βίντεο τις δηλώσεις του Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά στην κάμερα του InfoCom:


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.