Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εκτόξευση του Hellas Sat 4

0

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της εκτόξευσης του Hellas Sat 4 από τον ευρωπαϊκό σταθμό της Ariannespace στο Ακρωτήριο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας η οποία ξεκίνησε χθες το βράδυ 11 η ώρα Ελλάδας.

Πρόκειται για τον τρίτο δορυφόρο της Hellas Sat, (θυγατρική της αραβικών συμφερόντων, Arabsat, έπειτα από την πώλησή της από τον ΟΤΕ το 2013) εταιρεία που αξιοποιεί την ελληνική και κυπριακή τροχιά στο διάστημα στις 39οΑνατολικά του Γκρήνουιτς.

Ο HellasSat4 είναι κατασκευής της LockheedMartin, έχει μάζα 6,5 τόνους και διάρκεια ζωής μεγαλύτερη των 15 ετών, διαθέτει 32 αναμεταδότες με συνολικό εύρος ζώνης μεγαλύτερο των 1.000 MHz, καλύπτει γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας προσφέροντας τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες δορυφορικού Internet, δορυφορικής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, δορυφορικών συνδέσεων δεδομένων και διασυνδέσεων κορμού.

Εκτός από τα στελέχη της HellasSat με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, στην εκτόξευση του δορυφόρου παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας και η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Βασιλική Αναστασιάδου.

Share.

Comments are closed.