Επενδυτικό πλάνο 100 εκατ. στην επόμενη τριετία από την Quest

0

Το τριετές επενδυτικό πλάνο της Quest(2019 – 2022) ύψους 80 με 100 εκατ. ευρώ παρουσίασαν την Πέμπτη ο πρόεδρος  Θοδωρής Φέσσας και το ανώτατο management του ομίλου.

Ο όμιλος Quest, ο οποίος κατά τη διάρκεια των ετών 2013 – 2017 αύξησε τα έσοδά του 48,1% και τα EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 223%, σχεδιάζει να επενδύσει τα προαναφερόμενα κεφάλαια στην περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων εταιρειών του, αλλά και σε νέες εξαγορές σε δραστηριότητες κατά κύριο λόγο συναφείς με τις υπάρχουσες, κινούμενες σε ομόκεντρους κύκλους με αυτές, με έμφαση το IoT (διαδίκτυο των πραγμάτων) χωρίς να αποκλείεται και η είσοδος σε εντελώς καινούργια αγορά. Στο πλαίσιο αυτό ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Απόστολος Γεωργατζής, ανέφερε πως 20 εκατ. θα διατεθούν είτε σε συναφείς δραστηριότητες είτε σε νέες.

Η μεγαλύτερη επένδυση που έχει δρομολογηθεί είναι η ανάπτυξη ενός σύγχρονου νέου κέντρου διαλογής για την ACS(ταχυδρομικές υπηρεσίες) στο ακίνητο των 27 στρεμμάτων στο Αιγάλεω το οποίο αγοράστηκε από τον ΟΤΕ το 2015, έναντι τιμήματος 7,8 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή του νέου κέντρου διαλογής που θα καταργήσει τα υφιστάμενα δύο θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2019 και θα ολοκληρωθεί το 2020. Η επένδυση για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του θα είναι της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα για τις άδειες ανακατασκευής του ακινήτου της ACS χρειάσθηκαν δύο χρόνια και αυτό το ανέφερε ως παράδειγμα για να απαντήσει σε γενικότερο ερώτημα που του τέθηκε αναφορικά με την πορεία της χώρας: «Για να έχουμε επενδύσεις χρειάζεται φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον. Χρειαζόμαστε τις ξένες επενδύσεις όχι μόνον για τα κεφάλαια που είναι αναγκαία αλλά και για τη γνώση που μεταφέρεται, ο ανταγωνισμός πλέον παγκόσμια είναι και σε επίπεδο τεχνογνωσίας.»

Αναφορικά με τα προϊόντα Xiaomiπου, όπως εκτιμάται, συνεισφέρουν πλέον περίπου το 7,5% των ετήσιων εσόδων του ομίλου, έχουν πουληθεί περίπου 800.000 προϊόντα (κάθε είδους όχι μόνον κινητά) και η προϊοντική γκάμα διευρύνεται διαρκώς.

Η Cardlink, η εταιρεία του ομίλου με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, υποστηρίζει πλέον 300 εκατ. συναλλαγές ετησίως και έχει αιτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος άδεια ιδρύματος πληρωμών

Ο πρόεδρος του ομίλου Questχαρακτήρισε «άδικη» την αναδρομικότητα που ίσχυσε στον φόρο που επιβλήθηκε στις συσκευές για τα πνευματικά δικαιώματα, μίλησε για προχειρότητα στη θέσπιση των κανόνων και πρόσθεσε πως ελπίζει πως τουλάχιστον αυτό θα διορθωθεί.

Όπως επίσης είπε «οι εταιρείες πρέπει να κάνουν αυτό που είναι η δουλειά τους, αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να δώσω. Ως Questέχουμε πετύχει ακριβώς γιατί προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.»

Στόχος του ομίλουQuestείναι το 2021 να έχει έσοδα  600 εκατ. ευρώ.

Share.

Comments are closed.