Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 16 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»News

ΣΕΚΕΕ: επιχειρηματική συνάντηση στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου

29/11/2017Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης2 Mins Read News Ελλάδα

Ο ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος) μαζί με το ITS Hellas (Intelligent Transportation Systems) εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρώτη επιχειρηματική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου 21-22/11/2017, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση, οι εκπρόσωποι από τις τρεις χώρες αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις για την δημιουργία μιας κοινής επιχειρηματικής πλατφόρμας, ενώ παράλληλα παρουσίασαν προϊόντα και υπηρεσίες από τον χώρο των καινοτόμων εφαρμογών, με στόχο την εξεύρεση συνεργασιών μεταξύ των εταιρειών των τριών χωρών.

Στη συνάντηση, και μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους οι ακόλουθες εταιρείες – μέλη του ΣΕΚΕΕ: Telenavis, Regate, ATC, Softone, Vidavo, MPASS, Motivian, msensis, Simply POS, Nable, καθώς και το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

Τον ΣΕΚΕΕ εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Χανιώτης, Πρόεδρος ΔΣ και CEO Telenavis και τo ITS Hellas ο Καθ. Γεώργιος Στεφανίδης, Γενικός Γραμματέας του ΔΣ.

sekee-egypt

Μέσα από τη συνάντηση αναδείχθηκε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών και των φορέων, οι σημαντικές δυνατότητες συνεργιών και εντοπίστηκε το εύρος των πραγματικών αναγκών που θα πρέπει να καλυφθούν.

Τα επόμενα βήματα προβλέπουν τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας – COIN, όπου οι εταιρείες και οι επιχειρηματικοί και ακαδημαϊκοί φορείς θα έρχονται σε επαφή και θα μπορούν να αναπτύσσουν κοινές συνεργασίες. Η πλατφόρμα COIN αναμένεται να μπει σε λειτουργία μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2018, αλλά ήδη ξεκίνησαν αρχικές συζητήσεις για συνεργασίες.

Ο ΣΕΚΕΕ και τα  μέλη του έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις καινοτομικές επιχειρήσεις της Αιγύπτου και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, εξετάζοντας δυνατότητες συνεργασίας στο μεγαλύτερο συνέδριο της ψηφιακής επικοινωνίας, το Mobile World Congress (MWC), στο οποίο θα δώσουν και πάλι το παρόν από 26/2 – 1/3/2018 στη Βαρκελώνη.

Η διοργάνωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των αρμόδιων Υπουργείων των 3 χωρών (Ελλάδα – Υπ.Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών & Ενημέρωσης, Κύπρος – Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων και Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, Αίγυπτος – Υπ. Τεχνολογίας, Επικοινωνιών & Πληροφορικής).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

atc Motivian MPASS mSensis Nable Regate Simply POS Softone Telenavis Vidavo επιστημονικό πάρκο πατρών ΣΕΚΕΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

MWC Barcelona 2026: η Ελλάδα δυναμικά στο διεθνές ραντεβού καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας

MWC 2026: Έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική αποστολή στο μεγάλο ραντεβού της τεχνολογίας

ΣΕΚΕΕ: ενεργή συμμετοχή στο Techstars Startup Weekend Thessaloniki 2025

ΣΕΚΕΕ: η ελληνική καινοτομία στην υπηρεσία της άμυνας και της ασφάλειας

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Πλούσια ατζέντα με περισσότερες από 200 συζητήσεις και 1.200 ομιλητές
  • Alpha Bank Campus: Δύο ιστορικά κτήρια της τράπεζας υποδέχθηκαν πάνω από 500 επισκέπτες
  • Πειραιώς: Έναρξη αιτήσεων για τον 2ο κύκλο του Piraeus Startup Accelerator
  • GRID TELECOM: Εντάσσεται στη Διεθνή Ένωση SubOptic και στη Διεθνή Επιτροπή Προστασίας Υποθαλάσσιων Καλωδίων
  • Η Ελλάδα εκσυγχρονίζει την Πολεμική Αεροπορία με την παράδοση του 50ού F-16V
  • ElvalHalcor: Στο πλευρό της «Κύδων Special Team» για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού
  • ΕΛΤΑ: Ολοκλήρωση της θητείας του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου
RSS itsecuritypro.gr
  • Οδηγός νόμιμης μεταπώλησης software: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις
  • Το breach της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το νέο πρόσωπο των supply chain attacks
  • Διπλή διάκριση για τα SmartTalks της Smart Press στα Greek Podcast Awards 2025!
  • Η IDEAL Technology αναγνωρίζεται ως SASE Specialized Distributor της Fortinet σε Ελλάδα & Κύπρο
  • Η Μαρία Περιμένη αναλαμβάνει τη θέση της Training Business Development Manager στην ALEF Distribution GR
  • PeS Cybersecurity & CrowdStrike φέρνουν το AI στην πρώτη γραμμή σε ένα υψηλού επιπέδου cybersecurity event
  • Synthesis.ai: Το νέο Κέντρο Αριστείας της Uni Systems που μετατρέπει την Τεχνητή Νοημοσύνη σε μετρήσιμη επιχειρησιακή αξία
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.