Μέχρι τουλάχιστον τον Ιούνιο του 2021 στο τιμόνι του ΟΤΕ ο Μιχάλης Τσαμάζ

0

Υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ανανεώθηκε έως την ημερομηνία της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων τον Ιούνιο του 2021 η θητεία του Μιχάλη Τσαμάζ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ.

Με την κίνησή τους αυτή οι μέτοχοι του ΟΤΕ (βασικός μέτοχος η Deutsche Telekom με 40% και το δημόσιο συν το ΙΚΑ με συνολικό ποσοστό 10%) ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Τσαμάζ ο οποίος είναι στο τιμόνι του Ομίλου ΟΤΕ από το Νοέμβριο του 2010.

Michael-Tsamaz

Υπό τη διοίκησή του, ο Όμιλος ΟΤΕ εξυγίανε τα οικονομικά του, δημιούργησε νέες πηγές εσόδων, και μετασχηματίστηκε σε μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας με τον πελάτη στο επίκεντρο και την COSMOTE ως ενιαία εμπορική μάρκα για τα προϊόντα του Ομίλου σε σταθερή, κινητή, internet και τηλεόραση. Η υγιής χρηματοοικονομική του θέση, επιτρέπει στον Όμιλο ΟΤΕ να εφαρμόζει ένα εκτεταμένο, πολυετές, σχέδιο επενδύσεων σε δίκτυα οπτικών ινών, κινητής νέας γενιάς, υπηρεσιών πληροφορικής και συνδρομητικής τηλεόρασης εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές της χώρας.

Σημειώνεται ότι το 2010 τα έσοδα του ΟΤΕ ήταν μειωμένα κατά 8% έναντι της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, ενώ το 2016 αυξήθηκαν οριακά κατά 0,1%, ο καθαρός δανεισμός ήταν 4,3 δις. ευρώ, ενώ στο τέλος του 2016 διαμορφώθηκε σε 540 χιλ. ευρώ. Ακόμη τη χρονικά που ανέλαβε ο κ. Τσαμάζ ο ΟΤΕ είχε απωλέσει 483 χιλ. πελάτες σταθερής τηλεφωνία, ενώ πέρσι 26 χιλ. Οι πελάτες υπηρεσιών ευρυζωνικότητας ήταν 1.112 χιλ. και το  2016 1.636 χιλ., ενώ οι συνδρομητές τηλεόρασης από 50 χιλ. έφθασαν στις 503 χιλ.

Ο κ. Τσαμάζ κατείχε σειρά θέσεων ευθύνης στον ΟΤΕ από το 2001, επιβλέποντας την πορεία των θυγατρικών του Ομίλου εκτός Ελλάδος και συνεισφέροντας στην εξυγίανση των διεθνών δραστηριοτήτων. Έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών του ΟΤΕ και της COSMOTE στο εξωτερικό και μέλος του ΔΣ της ΕΕ, στην Μεγάλη Βρετανία. Κατέχει, επίσης, τη θέση του Προέδρου του ΔΣ της Telekom Romania Communications. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ από τον Ιούλιο 2016 ενώ από το Νοέμβριο του 2016 έχει οριστεί Επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφιακής Οικονομίας. Πριν την ένταξή του στον ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ είχε αναλάβει διαδοχικά υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στους τομείς του Marketing και των Πωλήσεων, αλλά και Γενικής Διεύθυνσης σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Vodafone και η Philip Morris. ‘Έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick του Καναδά.

Share.

Leave A Reply