Στην «Πόλη του Διαστήματος» τη Βρέμη και την Space Tech Expo Europe τo si-Cluster

0

Θετικά αποτιμήθηκε η παρουσία του si-Cluster στην κορυφαία έκθεση διαστημικής τεχνολογίας Space Tech Expo Europe που πραγματοποιήθηκε 24 με 26 Οκτωβρίου 2017 στην «Πόλη του Διαστήματος», τη Βρέμη της Γερμανίας, όπως αποκαλείται λόγω της σημαντικότατης συγκέντρωσης σχετικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή διοργανώθηκε από το si-Cluster, το Ελληνικό Gold Labeled Cluster στον τομέα των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, το συντονισμό του Corallia και τη συνεργασία με το Enterprise Greece και την ΕΒΙΔΙΤΕ.

Οι εκπρόσωποι της ελληνικής βιομηχανίας διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών πραγματοποίησαν περισσότερες από 100 B2B συναντήσεις με άλλους φορείς και διερεύνησαν τις δυνατότητες συνεργασίας με μεγάλους «παίκτες» της ευρωπαϊκής διαστημικής βιομηχανίας με πολύ σημαντικά εμπορικά αποτελέσματα και με την υποστήριξη του Enterprise Europe Network,. Παράλληλα, φιλοξένησαν τους επισκέπτες της έκθεσης στο εθνικό περίπτερο, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, προβάλλοντας διεθνώς τη δυναμική της χώρας στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής.

Για πρώτη φορά επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και κυβέρνηση ένωσαν τις δυνάμεις τους υπό το συντονισμό του si-Cluster και πέτυχαν τη σημαντικότερη και πιο παραγωγική ελληνική παρουσία σε διεθνή διαστημική διοργάνωση μέχρι τώρα.

si-cluster-bremen

Στην αποστολή συμμετείχαν οι: Adamant Composites, Akronic, Althom Engineering, Elfon, EMTech, European Sensor Systems, Heron Engineering, Inasco, Planetek Hellas, Prisma Electronics, Softcom International, Teletel, Terra Spatium και το Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών του ΕΚΠΑ.

Ο Πρόεδρος του si-Cluster και CSFO του Corallia, Dr.-Ing. Jorge Sanchez δήλωσε: «Το si-Cluster διαθέτει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες. Η παρουσία μας στη μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση διαστημικής τεχνολογίας της Ευρώπης αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα στην πορεία μας προς τις διεθνείς αγορές. Οι επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά μας, διαπίστωσαν τις δυνατότητές μας. Τo si-Cluster δε σταματά εδώ. Με την αρωγή όλων των Μελών, της Ελληνικής Διοίκησης και των συνεργαζόμενων φορέων θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τις εξωστρεφείς δράσεις μας, δίνοντας το «παρών» σε διεθνείς διοργανώσεις, στοχεύοντας σε νέες ευκαιρίες και καινούριους δρόμους διοχέτευσης των καινοτόμων μας τεχνολογιών Designed in Greece».

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, ο οποίος συνόδευσε την αποστολή, δήλωσε: «Ο τομέας του διαστήματος για την Ελλάδα αποτελεί ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με πολύ αυξημένες προοπτικές. Ήδη τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στη δημιουργία ενός βιώσιμου παραγωγικού και ανταγωνιστικού οικοσυστήματος το οποίο με το συντονισμό και την αρωγή της πολιτείας θα αποκτήσει ιδιαίτερες δυνατότητες ώστε η Ελλάδα να μπει στο χάρτη της διαστημικής τεχνολογίας. Η ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, το εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης μικροδορυφόρων, η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον HellasSat αποτελούν μερικά μόνο σημεία της σημαντικής προσπάθειας της Ελληνικής Κυβέρνησης να υποστηρίξει την υψηλή τεχνολογία με ιδιαίτερες αναπτυξιακές προοπτικές για τη χώρα. Το εθνικό περίπτερο του si-Cluster στην έκθεση της Βρέμης πιστοποιεί το δυναμισμό και την επιθυμία των ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων να καταστούν δυναμικά μέλη της Ευρωπαϊκής διαστημικής βιομηχανίας».

Την Space Tech Expo Europe επισκέφτηκαν φέτος πάνω από 3.000 κορυφαίοι μηχανικοί καινοτόμων τεχνολογιών, επιχειρηματικά στελέχη, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και οργανισμών της παγκόσμιας διαστημικής βιομηχανίας. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν πάνω από 22 νέες τεχνολογίες και προϊόντα για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, μαζί με περισσότερους από 300 εκθέτες και 80 ομιλητές από τους σημαντικότερους διαστημικούς φορείς του κόσμου.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε, επίσης, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Share.

Leave A Reply