Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 17 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»News

H Siemens καινοτομεί για μία ψηφιακή Κίνα

22/09/2017Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης4 Mins Read News Διεθνή

Η Siemens Κίνας θα ηγηθεί της παγκόσμιας έρευνας της εταιρείας για την αυτόνομη ρομποτική. Στο πλαίσιο της στρατηγικής καινοτομίας της Siemens για την κατάκτηση τεχνολογικών πεδίων που είναι κρίσιμα για τη μελλοντική επιτυχία, μια παγκόσμια ερευνητική κοινότητα που αποτελείται από έμπειρους ειδικούς από όλο τον κόσμο θα επικεντρωθεί στην έρευνα και ανάπτυξη νέων μηχανοηλεκτρονικών συστημάτων, στη συνεργασία ανθρώπου-ρομπότ και στην εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης σε ρομποτικούς ελεγκτές. Σύμφωνα με αυτή τη στρατηγική κίνηση, η Siemens έχει επίσης συνάψει συνεργασία με το πανεπιστήμιο Tsinghua, ένα από τα πανεπιστημιακά Κέντρα της Siemens για την Ανταλλαγή Γνώσεων, για την από κοινού δημιουργία ενός ερευνητικού κέντρου ρομποτικής στο Πεκίνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την κίνηση κατά την Κινέζικη Ημέρα Καινοτομίας της Siemens 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Suzhou. Περίπου 400 πελάτες και εταίροι συνεργάστηκαν με την εταιρεία για να διερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους οι καινοτομίες συμβάλλουν στον μετασχηματισμό της Κίνας.

siemens-china

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Κίνας έχει ήδη σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία της. Με τις πρωτοβουλίες Made in China 2025 και The Belt & Road, η Κίνα σκοπεύει να αναβαθμίσει την εθνική της βιομηχανία και να ενισχύσει την απόδοσή της παγκοσμίως μέσω καινοτομιών που εστιάζουν στην ψηφιοποίηση», δήλωσε ο Dr. Roland Busch, Chief Technology Officer και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG. «Η Siemens επενδύει σε μεγάλο βαθμό στο μέλλον της Κίνας και συνεργάζεται με τη χώρα και πολλούς πελάτες στο δρόμo προς την ψηφιοποίηση».

Εκτός από την αυτόνομη ρομποτική, οι περιοχές Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D), που είναι κριτικής σημασίας για την εταιρεία στην Κίνα, περιλαμβάνουν την ανάλυση δεδομένων, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το βιομηχανικό IoT και το ψηφιακό δίδυμο, καθώς και τις λύσεις για συνδεδεμένες πόλεις. Για να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες αυτών των τεχνολογιών, η Siemens έχει συνεργαστεί με τις κινεζικές κυβερνήσεις, τα πανεπιστήμια και τους πελάτες για να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η εξοικονόμηση ενέργειας, η διευκόλυνση του κοινού και το περιβάλλον. Επιπλέον, η Siemens έχει συνεργαστεί με τους παραπάνω φορείς για να δημιουργήσει «ψηφιακές πόλεις» σε όλη τη χώρα, βελτιστοποιώντας την απόδοση των υποδομών και βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των πόλεων μέσω των λύσεων για τις συνδεδεμένες πόλεις.

Με την υποστήριξη του MindSphere: Δημιουργία του πρώτου έξυπνου digital hub στο Χονγκ Κονγκ

Η Siemens και το Επιστημονικό Πάρκο του Χονγκ Κονγκ συνήψαν συμφωνία για τη δημιουργία του πρώτου digital hub της έξυπνης πόλης του Χονγκ Κονγκ. Το hub θα τροφοδοτείται από το MindSphere, το λειτουργικό σύστημα IoT που βασίζεται στο cloud από τη Siemens, για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της πόλης μέσω μιας ανοικτής, διαδραστικής και ολιστικής προσέγγισης. Η Siemens έχει επίσης επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Zhuhai για μια εξειδικευμένη λύση ευφυούς διαχείρισης της κυκλοφορίας και έχει αναπτύξει τα Ενσωματωμένα Κιβώτια Αισθητήρων Πόλεων (Embedded City Sensor Boxes) στο βιομηχανικό πάρκο Suzhou για να συμβάλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των υποδομών και στη βελτίωση της δημόσιας ασφάλειας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Κινεζικό Κέντρο Κυβερνο – Άμυνας της Siemens (Siemens China Cyber Defense Center), το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο, έλαβε Εθνική Πιστοποίηση Βαθμού Προστασίας 3 από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας. Αυτή και η προηγούμενη πιστοποίησή του ISO 27001 από την TÜV SÜD καθιστούν τη Siemens την πρώτη βιομηχανική πολυεθνική εταιρεία που συμμορφώνεται με τα τοπικά και διεθνή πρότυπα ασφαλείας και έτσι μπορεί να προστατεύσει τις βιομηχανίες στο δρόμο τους προς την ψηφιοποίηση.

Η Siemens έχει επίσης συνάψει συνεργασίες με αρκετές τοπικές κυβερνήσεις και 87 τοπικά πανεπιστήμια και τεχνολογικά ινστιτούτα στην Κίνα για τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης ταλέντων. «Κατασκευάζουμε ένα ανοιχτό, ολοκληρωμένο οικοσύστημα καινοτομίας στην Κίνα που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στοχεύει στη συνδημιουργία αξίας στην ψηφιακή εποχή», δήλωσε ο Lothar Herrmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens της ευρύτερης περιφέρειας της Κίνας. «Η Siemens δίνει ζωή στην επόμενη γενιά καινοτομιών για τους πελάτες και την κοινωνία μας, στην Κίνα και στον κόσμο».

Η Κίνα έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες τοποθεσίες R&D της Siemens παγκοσμίως. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2016 (1 Οκτωβρίου 2015 – 30 Σεπτεμβρίου 2016), η Siemens διέθετε πάνω από 4.500 ερευνητές και μηχανικούς για R&D, 20 hubs R&D και περισσότερα από 11.000 ενεργά διπλώματα ευρεσιτεχνίας και αιτήσεις ευρεσιτεχνιών στην Κίνα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

China digital hub hong kong mindsphere Siemens
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιστροφή κορυφαίων επιστημόνων AI στην Κίνα ανατρέπει τις ισορροπίες

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Η Κίνα ετοιμάζει τη δική της παγκόσμια τεχνολογική αυτοκρατορία

Η Siemens ενισχύει το εργαστήριο συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας του ΕΜΠ

Η Κίνα θεσπίζει τους πρώτους παγκόσμιους κανόνες για την ανθρωπόμορφη ΤΝ

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Νέο πολυνομοσχέδιο για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής
  • Ανάπτυξη 1,8% και πληθωριστικές πιέσεις προβλέπει το ΙΟΒΕ για το 2026
  • Samsung: Γιορτάζει 20 χρόνια ως το Νο.1 brand τηλεοράσεων παγκοσμίως με τον Thierry Henry
  • efood Capital: Το efood χρηματοδοτεί την ανάπτυξη των συνεργαζόμενων καταστημάτων του
  • Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα
  • Η Ιταλική Ψυχή Συναντά τον Αιγαιοπελαγίτικο Ορίζοντα: Το Barolo Έρχεται στο Patmos Aktis
  • Skroutz: Αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
  • Οδηγός νόμιμης μεταπώλησης software: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις
  • Το breach της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το νέο πρόσωπο των supply chain attacks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.