Οι λύσεις της ESET βραβεύονται για τον καλύτερο συνδυασμό ανίχνευσης, χρηστικότητας και ταχύτητας

0

Οι λύσεις της ESET για τη διαδικτυακή προστασία των παιδιών και για την ασφάλεια των Mac διακρίθηκαν στις πρόσφατες δοκιμές του οργανισμού AV-Comparatives.

Έκθεση «Mac Security Review & Test»

Επικρατεί μια λανθασμένη αντίληψη ότι τα συστήματα macOS δεν κινδυνεύουν από απειλές όπως οι υπόλοιπες πλατφόρμες, η αλήθεια είναι ωστόσο ότι αυτό δεν ισχύει. Το τελευταίο διάστημα είδαμε διάφορους τύπους κακόβουλου λογισμικού να διεισδύουν σε αυτήν την πλατφόρμα – από το πιο πρόσφατο FruitFly μέχρι crypto-ransomware που εμποδίζουν τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Σχεδιασμένο ειδικά για MacOS, το ESET Cyber Security Pro αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση προστασίας που επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται στο διαδίκτυο με ασφάλεια, εξαλείφοντας κάθε είδους απειλές, όπως ιούς, worm και spyware. Η λειτουργία Anti-Phishing διασφαλίζει ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως username, password και κωδικοί για τραπεζικές συναλλαγές, είναι προστατευμένα από τις ψεύτικες ιστοσελίδες που «μεταμφιέζονται» ως αυθεντικές. Το ESET Cyber Security Pro έχει αποσπάσει την έγκριση και τις συστάσεις του οργανισμού AV-Comparatives, ο οποίος επαίνεσε την ικανότητα του προγράμματος να σαρώνει μεμονωμένα αρχεία, την εύκολη πρόσβαση και τη λειτουργία του γονικού ελέγχου. Στις δοκιμές, η λύση της ESET σημείωσε πολύ υψηλά επίπεδα ανίχνευσης του κακόβουλου λογισμικού σε Mac σε συνδυασμό με 100% ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού σε Windows.

Στην αξιολόγηση του ESET Cyber ​​Security Pro, ο οργανισμός AV-Comparatives αναγνώρισε επίσης την ευκολία στην εγκατάσταση του λογισμικού. Με την λύση της ESET, ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει το λογισμικό antivirus εύκολα και μετά να ξεχάσει ότι υπάρχει, καθώς εκτελείται στο παρασκήνιο προσφέροντας απρόσκοπτη προστασία και ζητά την προσοχή του χρήστη μόνο όταν είναι απαραίτητο. Θα εντοπίσει επίσης δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές που συνήθως απαιτούν τη συγκατάθεση του χρήστη πριν από την εγκατάσταση.

Επιπλέον, ο AV-Comparatives, απαντώντας στις ανησυχίες των χρηστών Mac ότι το λογισμικό ασφαλείας από τρίτους κατασκευαστές μπορεί πιθανά να επιβραδύνει τις επιδόσεις του υπολογιστή τους, επιβεβαίωσε ότι η λύση δεν επηρέασε την απόδοση κατά τη διάρκεια των καθημερινών λειτουργιών ούτε μείωσε τις ταχύτητες του Internet.

eset-expo

Φροντίζοντας για τη διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών

Ο οργανισμός AV-Comparatives έδωσε υψηλή βαθμολογία στη λύση ESET Parental Control for Android, απονέμοντας της το βραβείο AV-Comparatives Approved Parental Control Award για το 2017. Σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο τρεις λύσεις γονικού ελέγχου κατόρθωσαν να συμμετάσχουν στις δοκιμές και να πιστοποιηθούν ως εγκεκριμένο προϊόντα, μεταξύ των οποίων και η λύση της ESET.

Το πρόγραμμα κρατά τα παιδιά ασφαλή από ιστοσελίδες που απευθύνονται σε ενήλικες και τους προστατεύει από περιεχόμενο που προωθεί τα τυχερά παιχνίδια ή τα όπλα στο διαδίκτυο. Έχοντας δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα του λογισμικού γονικού ελέγχου σε 2.000 ιστότοπους με δυνητικά ακατάλληλο περιεχόμενο για παιδιά, ο AV-Comparatives διαπίστωσε ότι η λύση της ESET μπλόκαρε το 98% των ιστότοπων που εμφάνιζαν περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικες.

Η λύση ESET Parental Control for Android επιτρέπει στους γονείς να βοηθήσουν το παιδί τους να πλοηγηθεί με ασφάλεια στο διαδίκτυο, να διαχειριστεί τις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί και να αποφασίσουν από κοινού τι είναι κατάλληλο. Το λογισμικό παρέχει ένα πολύ ευρύ φάσμα κατηγοριοποίησης ιστοτόπων που μπορούν να παρακολουθούνται ή/και να μπλοκάρονται, και επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν αποτελεσματικά τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους και σε ποιες ώρες το κάνουν.

Το ESET Parental Control for Android έλαβε επίσης πολύ θετικά σχόλια επειδή ήταν φιλικό προς τα παιδιά, ιδιαίτερα σε επίπεδο σχεδιασμού και λόγω της λειτουργίας SOS message, που επιτρέπει στα παιδιά να στέλνουν την τοποθεσία τους με κείμενο στους γονείς τους. Ο Andreas Clementi, CEO του AV-Comparatives, δήλωσε: «Μας άρεσε η λειτουργία SOS message και τα πολύ φιλικά προς το παιδί μηνύματα που εμφανίζονται στην οθόνη, τα οποία εξηγούν τι κάνει το πρόγραμμα».

«Όλοι οι χρήστες – είτε χρησιμοποιούν Mac ή οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα, είτε είναι παιδιά ή ενήλικες – πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και να διερευνούν τις μεγάλες ευκαιρίες του με ασφάλεια, χωρίς να φοβούνται ότι θα πέσουν θύματα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο Branislav Styk, Head of Product Management στην ESET. «Είμαστε υπερήφανοι που κατασκευάζουμε ποιοτικές και πολυσύνθετες λύσεις που διασφαλίζουν ότι οι πελάτες μας μπορούν να περιηγηθούν στο διαδίκτυο χωρίς ανησυχία. Αυτή η αναγνώριση από τον AV-Comparatives επιβραβεύει την προσπάθεια των ειδικών της ESET.»

Share.

Leave A Reply