Ευρωπαϊκός διαγωνισμός χρηματοδότησης & ανάπτυξης startups βιώσιμης ενέργειας

0

Μείωση του κόστους θέρμανσης κτιρίων με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, καινοτόμες αντλίες και εναλλάκτες θερμότητας, τεχνολογίες που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μέσω συσκευών ψύξης. Ακούγονται πρωτοποριακά όλα τα παραπάνω; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιδέες που διακρίθηκαν στον περσινό διαγωνισμό PowerUp! της InnoEnergy. Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) στο χώρο της βιώσιμης ενέργειας, που διενεργείται σε 23 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, της Βαλτικής και της Μεσογείου, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η νέα πρόσκληση για καινοτόμες ιδέες μόλις άνοιξε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν, καταθέτοντας τις ιδέες τους από τις 19 Ιουνίου 2017 στο powerup.innoenergy.com.

Ο διαγώνισμος έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλές καινοτόμες εταιρείες από την Ευρώπη να εξελίξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην παγκόσμια αγορά.

00970913_2

00970913_2

«Ο Διαγωνισμός PowerUp! είναι μία πλατφόρμα παρουσίασης ιδεών, οι οποίες υπό άλλες συνθήκες μπορεί να περνούσαν απαρατήρητες. Συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της καινοτομίας στο χώρο της βιώσιμης ενέργειας, στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Οι ιδέες που θα διακριθούν, καθώς και άλλες οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα να υποστηριχθούν, θα βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος της Ευρώπης. Επιπλέον, με την είσοδό τους στην αγορά, οι ιδέες αυτές μπορούν να έχουν επίδραση σε παγκόσμια κλίμακα, με την βοήθεια της InnoEnergy», δήλωσε ο Jakub Miler, CEO της InnoEnergy Poland Plus, της διοργανώτριας εταιρείας του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός PowerUp! προσφέρει πολλές ευκαιρίες, γεγονός που μπορούν να επιβεβαιώσουν οι περσινοί νικητές: η PolarSol από την Εσθονία, η Pleione Energy από την Ελλάδα, η GreenerGizer από την Ουγγαρία και η Bin-E από την Πολωνία.

Οι νικητές θα λάβουν χρηματικά βραβεία καθώς και πρόσβαση στο Highway®, τον υψηλού κύρους επιταχυντή της InnoEnergy, ο οποίος υποστηρίζει την μετατροπή ιδεών και ερευνητικών σχεδίων σε προϊόντα.

Το Highway® προσφέρει σε νέους επιχειρηματίες πρόσβαση σε γνώση και σημαντική υποστήριξη στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, την κατοχύρωση τους, την είσοδο στην αγορά, την ανάπτυξη ομάδας και την πρόσβαση σε κεφάλαιο εκκίνησης. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα μόνιμης πρόσβασης στους συνεργάτες της InnoEnergy, οι οποίοι είναι μερικοί από τους 150 μεγαλύτερους οργανισμούς στη βιομηχανία της ενέργειας, διευκολύνοντας έτσι μια γρήγορη είσοδο στην παγκόσμια αγορά.

Μια σειρά εντατικών workshop και δεκαπέντε περιφερειακοί τελικοί σε χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης (ένας εκ των οποίων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα) οδηγούν στον Μεγάλο Τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη. Οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν εντατικά τις κρίσιμες λεπτομέρειες των ιδεών τους και να τις παρουσιάσουν σε επενδυτές και ειδικούς.

Το PowerUP αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία επιχειρηματικών επαφών, την προσέλκυση δημοσιότητας και την προσπάθεια εδραίωσης μιας δυνατής θέσης στην αγορά της βιώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η υποστήριξη της καινοτομίας στον τομέα της ενέργειας. Παρέχουμε βοήθεια σε κάθε στάδιο ανάπτυξης –από την ιδέα μέχρι το τελικό προϊόν. Χάρη στο δίκτυο των συνεργατών μας, δημιουργούμε διασυνδέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, φέρνοντας σε επαφή απόφοιτους με εργοδότες, επενδυτές με την βιομηχανία, και ερευνητές με εταιρείες» εξηγεί ο Jakub Miller.

Ο διαγωνισμός έχει μεγάλη δυναμική με νέες χώρες να συμμετέχουν κάθε χρόνο. Η InnoEnergy καλεί νεοφυείς εταιρείες και επιχειρηματίες από 23 χώρες να συμμετέχουν στην τρίτη χρονιά του PowerUp! 2017 (Βουλγαρία, Αλβανία, Κροατία, Αρμενία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – FYROM, Ελλάδα, Γεωργία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Λετονία, Σερβία, Λιθουανία, Τουρκία, Ουκρανία, Πολωνία, Κύπρος, Σλοβακία, Σλοβενία και Ρουμανία. Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να καταθέσετε την επιχειρηματική σας ιδέα στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας, να διαθέτετε μία ομάδα, ένα πρωτότυπο (prototype) και να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού.

Μπορείτε να καταθέσετε τις ιδέες σας από 19 Ιουνίου έως και 11 Σεπτεμβρίου 2017. Η φόρμα συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι διαθέσιμη στο www.powerup.innoenergy.com .

Ο διαγώνισμος υποστηρίζεται από το HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο (KiNNO Consultants Ltd). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό PowerUp και για την InnoEnergy μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τον Γιάννη Γεραγωτέλλη στο 210.6838950 ή στο yiannis.geragotellis@innoenergy.com.

Share.

Leave A Reply