Η Hellas Sat αναλαμβάνει και τον έλεγχο του νέου δορυφόρου GISAT-1

0

Συμφωνία για τον έλεγχο του νέου δορυφόρου GISAT-1 ο οποίος βρίσκεται υπό κατασκευή υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη μεταξύ της Hellas Sat και της GLOBAL IP CAYMAN. Η συμφωνία η οποία έχει διάρκεια 15 χρόνια, όσος είναι και ο χρόνος ζωής του δορυφόρου, προβλέπει την παροχή υπηρεσιών ελέγχου και λειτουργίας του δορυφόρου GISAT -1 από Έλληνες και Κύπριους μηχανικούς που στελεχώνουν τα κέντρα ελέγχου που διαθέτει και λειτουργεί η  Hellas Sat στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

O δορυφόρος GISAT-1 κατασκευάζεται από την BOEING Satellite Systems, αναμένεται να εκτοξευθεί εντός του 2019 και θα τοποθετηθεί στις 18 μοίρες Δυτικά. Θα μπορεί να παρέχει γρήγορο ίντερνετ σε πληθυσμό 750 εκατομμυρίων σε 150 χώρες και αποτελεί ορόσημο για τις δορυφορικές επικοινωνίες αφού είναι ο πιο μεγάλος δορυφόρος υψηλών ταχυτήτων (High Throughput Satellites) που κατασκευάζει η BOEING με χωρητικότητα πέραν των 150 Gbps. Οι εργασίες για την εγκατάσταση των νέων κέντρων ελέγχου του δορυφόρου GISAT-1 στο Κορωπί Αττικής και στην Κοφίνου στην Κύπρο ξεκίνησαν άμεσα.

GISAT-1

Ο πρόεδρος της Global IP Satellites, Emil Youssefzadeh δήλωσε: «H εταιρεία Hellas Sat έχει πλέον καθιερωθεί διεθνώς ως ένας δυναμικός και έμπειρος δορυφορικός οργανισμός. Η εμπειρία, το ταλέντο και η αφοσίωση της Διοίκησης και της ομάδας των τεχνικών της Hellas Sat ήταν οι παράγοντες  που μας οδήγησαν στην επιλογή της Hellas Sat για την ανάληψη του σημαντικού ρόλου της διενέργειας του ελέγχου του δορυφόρου μας».

Για το ίδιο θέμα ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, δήλωσε: «Η ανάθεση της λειτουργίας και ελέγχου του δορυφόρου GIPSAT στην τεχνική ομάδα της Hellas Sat αποτελεί το επιστέγασμα και η αναγνώριση των προσπαθειών μας για την ανάδειξη των εγκαταστάσεων της εταιρείας μας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, σε διεθνή κέντρα παροχής διαστημικών υπηρεσιών.  Με τη συμφωνία αυτή ενισχύεται σημαντικά και η  στρατηγική θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στον παγκόσμιο διαστημικό χάρτη αφού εκτός από τους δύο δορυφόρους της Hellas Sat θα ελέγχεται από Ελληνικό και Κυπριακό έδαφος και ο δορυφόρος GISAT -1».

Share.

Leave A Reply