Συνάντηση Εργασίας για τις Smart Cities στην Ελλάδα

0

Πραγματοποιήθηκε στις 29/11 συνάντηση εργασίας με θέμα “Smart Cities” από τοΣύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και με την υποστήριξη του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS.

sekee

Παρουσιάστηκαν υπηρεσίες που βασίζονται σε καινοτόμες τεχνολογίες από εταιρείες μέλη τουΣΕΚΕΕ (ATC, ΔΑΕΜ,  Innoetics, Motivian, Noveltech, Regate, Telenavis, Vidavo, Viva Wallet, Warply) καιλύσεις από εκπροσώπους των Δήμων  Αθηναίων (Κωνσταντίνος Χαμπίδης), Τρικκαίων (Γεώργιος Γοργογέτας) και Ν. Ηρακλείου (Φώτιος Ζυγούλης). Έγιναν ιδιαίτερες επισημάνσεις από πολλούς εκπροσώπους των Δήμων που συμμετείχαν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κλάδο, εκπρόσωποι πολλών Δήμων και Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), καθώς του Εθνικό Κτηματολογίου, οι οποίοι εμβάθυναν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, προκειμένου να αναπτυχθούν συνεργατικές δράσεις οι οποίοι να διευκολύνουν την υιοθέτηση και χρήση “ευφυών” εφαρμογών και υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Η συνάντηση εργασίας για τα  Smart Cities εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων του ΣΕΚΕΕ υπό τον τίτλο “Technology Helps Society” στόχος των οποίων είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών και όλου του φάσματος της καινοτομίας από τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας (αγροδιατροφή, τουρισμός, υγεία, πολιτισμός και εκπαίδευση, μεταφορές, μεταποίηση, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες).

Για το 2017 προγραμματίζονται σειρά workshops, με στόχο την ενημέρωση και άμεση αξιοποίηση των διαθέσιμων προϊόντων και υπηρεσιών.
Μετά τη λήξη του workshop πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του “Smart Cities Consortium”, μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν αρχικά ο ΣΕΚΕΕ, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών, το ΕΒΕΟ/ΕΜΠ, η ΕΕΚΤ και οι Δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης, στην οποία τέθηκαν τα επόμενα βήματα δράσεων της πρωτοβουλίας και για την οποία θα απευθυνθεί ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν.

Όλες οι παρουσιάσεις είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΚΕΕ

Share.

Leave A Reply