Ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom, (ή σε άλλον\άλλους επενδυτές αν η γερμανική εταιρεία δεν ενδιαφέρεται) έπειτα από την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ποσοστού αυτού στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).

ote-complaint

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ το ΤΑΙΠΕΔ του γνωστοποίησε ότι την 18η Νοεμβρίου 2016 απέκτησε εξωχρηματιστηριακά από το Ελληνικό Δημόσιο 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές που αντιστοιχούν στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου της ΟΤΕ Α.Ε. άνευ ανταλλάγματος βάσει της σχετικής απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ Β’ 3723/18.11.2016). Στο δημόσιο έχει παραμείνει ποσοστό 1% του ΟΤΕ και στο ΙΚΑ 4%.

Κατόπιν των παραπάνω αναμένεται με ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα να γίνει γνωστό αν η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει με τη Deutsche Telekom να εξαγοράσει άμεσα το ποσοστό αυτό (η γερμανική εταιρεία έχει το δικαίωμα της πρώτης άρνησης) ή αν το ΤΑΙΠΕΔ θα ακολουθήσει τη συνήθη διαδικασία προσλαμβάνοντας συμβούλους για να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τη DT ή με οποιονδήποτε άλλο επενδυτή, εφόσον η γερμανική εταιρεία δεν ενδιαφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές -δημόσιο και DT- έχουν καταλήξει και σε νέα συμφωνία μετόχων η οποία, μέχρι στιγμής, δεν έχει δημοσιοποιηθεί.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply