Η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στον πιο σημαντικό Ευρωπαϊκό διαγωνισμό σχετικά με την Κυβερνοασφάλεια (cyber security). Ο διαγωνισμός αυτός που ονομάζεται European Cyber Security Challenge 2016, διεξάγεται στις 7-10 Νοεμβρίου 2016 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον ENISA, τον αρμόδιο φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Κυβερνοασφάλειας.
eu-cyber-sec-challengeΣε παγκόσμια κλίμακα, παρατηρείται μια ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη για την προστασία των τεχνολογικών υποδομών των χωρών, μιας και οι ηλεκτρονικές επιθέσεις από κακόβουλους hackers αποτελούν πια καθημερινό φαινόμενο. Ενώ, λοιπόν, η Κυβερνοασφάλεια είναι ένας τομέας σε διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη, δεν υπάρχει ακόμα ικανός αριθμός επαγγελματιών για την κάλυψη της τεράστιας ζήτησης σε διεθνές επίπεδο. Έτσι, για την αντιμετώπιση της έλλειψης αυτής και την ανάδειξη μιας νέας γενιάς πληροφορικών εξειδικευμένων στην Κυβερνοασφάλεια, πολλές χώρες διοργανώνουν τοπικούς διαγωνισμούς με σκοπό την εύρεση ταλέντων, που θα εκπαιδευτούν για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς. Το European Cyber Security Challenge είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός πανευρωπαϊκής εμβέλειας, που αποσκοπεί στην εισροή νέων ταλέντων στο χώρο της Κυβερνοασφάλειας και προωθεί την άμιλλα στο χώρο.

Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν εθνικές ομάδες από 10 χώρες, οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους πάνω σε δοκιμασίες που αφορούν στην ασφάλεια πληροφοριών και το hacking, με στόχο την ανάδειξη της χώρας με τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο της Κυβερνοασφάλειας. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν μόνον νέοι ηλικίας 14-30 ετών, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη σε εταιρείες σχετικές με την Κυβερνοασφάλεια.

Η ελληνική Εθνική ομάδα Κυβερνοασφάλειας που θα συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, αποτελείται από 10 νέους, ηλικίας 16 έως 29 ετών οι οποίοι είναι μαθητές, φοιτητές ή εργαζόμενοι σε εταιρείες που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια πληροφοριών. Κοινός παρονομαστής είναι η αγάπη για την τεχνολογία και το πάθος για τα μυστικά της Κυβερνοασφάλειας. Η ελληνική αποστολή συντονίζεται από την εταιρεία Κυβερνοασφάλειας TwelveSec και το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ χορηγοί της είναι οι εταιρείες First Data και Encode. Για την ευόδωση της κοινής αυτής προσπάθειας έχει κινητοποιηθεί επίσης ολόκληρη η κοινότητα ασφάλειας πληροφοριών της Ελλάδας, η οποία έχει συνδράμει στην εκπαίδευση και την προετοιμασία της ομάδας μας για τη δύσκολη αυτή αναμέτρηση.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply