Σε επιθετική στρατηγική για το Vectoring καλεί τη διοίκηση του ΟΤΕ η ΟΜΕ – ΟΤΕ

0

Παρέμβαση σχετικά με τον Κανονισμό για την τεχνολογία Vectoring επιχείρησε η Ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΤΕ (ΟΜΕ ΟΤΕ). Με φρασεολογία «βασιλικότερη του βασιλέως» και ενώ προχωρά η διαδικασία πώλησης του 5% των μετοχών του Οργανισμού, με το δημόσιο να μένει με 1% γεγονός που σημαίνει απώλεια των περισσοτέρων veto, η ΟΜΕ ΟΤΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις της διαβούλευσης στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και καλεί «τη Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ  να χαράξει, ως οφείλει, επιθετική στρατηγική νίκης και όχι συμβιβαστικής άμυνας και να δώσει βιώσιμες λύσεις προοπτικής».

 ome-ote

Σύμφωνα με την ΟΜΕ ΟΤΕ: «Τα προηγούμενα χρόνια οι εναλλακτικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, μέσω αφόρητων πιέσεων και άλλων μεθοδεύσεων προς την ΕΕΤΤ, υποχρέωσαν τον ΟΤΕ να παρέχει υπηρεσίες με υψηλότερη τιμή, συνδέοντας την τιμολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών με το κόστος λειτουργίας του Οργανισμού, κάνοντας σφοδρή επίθεση σε μισθούς και θεσμικές παροχές στους εργαζόμενους. Σκοπός τους ήταν να αντλήσουν μερίδια αγοράς από τον Όμιλο ΟΤΕ με τις ελάχιστες δυνατές επενδύσεις.

Ο ΟΤΕ σε πείσμα των όρων αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιούργησε το τότε ρυθμιστικό πλαίσιο που επιβλήθηκε, κατάφερε μέσα από ένα ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα και με αρωγό τη δική μας βοήθεια που προέκυψε από τη μείωση του κόστους εργασίας λόγω της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που βρίσκεται σε ισχύ, αλλά και με την κατάθεση ψυχής που καθημερινά πραγματοποιείται από τους συναδέλφους, όχι μόνο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αλλά και να επανακτήσει μερίδια αγοράς.

Έρχονται λοιπόν ξανά οι πάροχοι χωρίς κεφαλαιακή επάρκεια για τις απαιτούμενες επενδύσεις, με νέες προφάσεις και δικαιολογίες, να ζητήσουν από την ΕΕΤΤ, για ακόμα μια φορά προνομιακή μεταχείριση και να επιβάλουν στον ΟΤΕ πάγωμα επενδύσεων έτσι ώστε αυτοί να αντλήσουν μερίδια αγοράς μεγαλύτερα από αυτά που τους αντιστοιχούν, από τα δίκτυα νέας γενιάς.»

Η ΟΜΕ ΟΤΕ επίσης καλεί την ΕΕΤΤ «να αφήσει πίσω της οριστικά την περίοδο της μαύρης διοίκησης προηγούμενων περιόδων και με καθαρά οικονομοτεχνικά κριτήρια να αποφασίσει τους όρους που θα επιβληθούν για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, προς όφελος των καταναλωτών και της οικονομίας και όχι προς όφελος λίγων που δεν έχουν και επί της ουσίας δεν θέλουν να επενδύσουν. Σε διαφορετική περίπτωση» λέει επίσης η ΟΜΕ ΟΤΕ «η απάντησή μας θα είναι δυναμική με έργα και πράξεις. Τέλος, καλούμε όλους  να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθούν πως η αγορά των τηλεπικοινωνιών πρέπει να διέπεται από όρους ελεύθερου ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων και όχι από αγκυλώσεις και μεθοδεύσεις άλλων εποχών».​

Share.

Leave A Reply