Τακτοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών για τις εγκαταστάσεις κεραιών

0

Την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών σε εγκαταστάσεις κεραιών προβλέπει στο άρθρο του με αριθμό 102 το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις 22 Σεπτεμβρίου, υπό τον τίτλο «Σχέδιο νόμου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος».
lte-base-stationΠρόκειται για την επίλυση ενός προβλήματος που αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σημαντικό αριθμό υφιστάμενων κεραιών κινητής τηλεφωνίας για τον οποίο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης εξαιτίας των αυθαιρεσιών. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι τα αρμόδια στελέχη των εταιρειών θεωρούν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση κινείται στη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ωστόσο χρήζει βελτιώσεων.

Το άρθρο όπως δόθηκε στη δημοσιότητα έχει ως εξής:

«Αυθαίρετες κατασκευές κεραιών»

Στις διατάξεις του παρόντος νόμου υπάγονται, αυθαίρετες κατασκευές και εγκαταστάσεις κεραιών πάνω από την απόληξη κλιμακοστασίου και φρέατος ανελκυστήρα, εφόσον διαθέτουν άδεια κατασκευής από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και γνωμοδότηση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας επί της μελέτης εκπεμπόμενης ακτινοβολίας ή θεωρούνται ότι λειτουργούν νόμιμα, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Στη περίπτωση αυτή επιτρέπονται και οι αναβαθμίσεις ή τροποποιήσεις των κατασκευών εφόσον δεν επέρχεται ουδεμία μεταβολή των δομικών κατασκευών. Οι κατασκευές αυτές μετά την υπαγωγή τους στη ρύθμιση του παρόντος νόμου, μπορούν να αναβαθμίζονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.»

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.