Εκτίμηση αναλυτών για άνοδο 25% στη μετοχή της Symantec

0

Σύμφωνα με αναλυτή του οικονομικού site Barron’s, η Symantec μπορεί να σημειώσει άνοδο στη μετοχή της τουλάχιστον 25%, μετά από πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας.
Αυτές περιλαμβάνουν περικοπές δαπανών και την εξαγορά της Blue Coat Systems, που ειδικεύεται στο χώρο της ψηφιακής ασφάλειας. Η Symantec μπορεί πλέον να προσφέρει τις υπηρεσίες online ασφάλειας της Blue Coat προς μία βάση 370.000 εταιρικών πελατών, σε μία αγορά όπου η ζήτηση για προστασία στο web και στο cloud αυξάνεται συνεχώς. Σε αυτό θα βοηθήσει και η νέα γκάμα εφαρμογών υπό το Norton brand, οι οποίες κρίνονται εξελιγμένες και έτοιμες να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις των εταιρικών χρηστών.

Με αυτά τα δεδομένα, και σε συνδυασμό με τη στροφή στο συνδρομητικό software, εκτιμάται ότι η κερδοφορία της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 12%-14% μεταξύ 2019-2021. Η δε Gartner υπολογίζει ότι οι επενδύσεις σε λύσεις ασφαλείας θα φτάσουν τα 92 δισ. δολάρια φέτος, συγκριτικά με τα 84 δισ. του 2015. Σημειώστε ότι η Symantec σχεδιάζει να περικόψει το 10% των θέσεων εργασίας της, και να μειώσει τα κόστη κατά 550 εκ. δολάρια μέχρι το τέλος του 2018. Η μετοχή της εταιρείας έχει ήδη σημειώσει άνοδο 40% μέσα στο 2016.

Share.

Leave A Reply