Δεν υπήρξε, όπως άλλωστε αναμενόταν, σχόλιο από κάποιο τρίτο φορέα στη σύντομη διαβούλευση της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) αναφορικά με τις άδειες χρήσης συχνοτήτων στα 1.800 MHz των Vodafone και Wind που λήγουν τον Αύγουστο.

eett

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο δεκαήμερο η ΕΕΤΤ θα κάνει τις προτάσεις της για τις συγκεκριμένες άδειες ώστε τις τελικές αποφάσεις να τις λάβει το υπουργείο Υποδομών.

Βάσει των δεδομένων μέχρι σήμερα, το πρώτο σενάριο είναι οι υφιστάμενες άδειες να παραταθούν έως το 2020 όπου λήγουν οι αντίστοιχες της Cosmote και η δημοπρασία να γίνει τότε για το σύνολο των συχνοτήτων αυτών. Το δεύτερο σενάριο, που αν σκεφθούμε τα δημοσιονομικά της χώρας, είναι και το πιθανότερο, η διαδικασία για τις άδειες που λήγουν θα προχωρήσει από την ΕΕΤΤ το δυνατόν συντομότερα. Βεβαίως, λόγω της καθυστέρησης στο να εκκινήσουν εκ νέου οι διαδικασίες, συνέπεια της απουσίας προέδρου στην ΕΕΤΤ, μάλλον θα χρειασθεί μια μικρή παράταση των σημερινών αδειών.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply