Schneider Electric: H καινοτομία στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της εταιρείας

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Explore Innovation”, που πραγματοποίησε η Schneider Electric, o παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στον πολυχώρο Gazarte.

Schneider Electric - Explore Innovation Event - Photo 2

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις στο χώρο, ενώ πληροφορήθηκαν για το πώς η Schneider προωθεί την καινοτομία στην Ελλάδα μέσα από απαιτητικά και καινοτόμα έργα στις αγορές της βιομηχανίας, της ενέργειας και των υποδομών, των Data Centers, των κτιρίων και της κατοικίας.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο κ. Διονύσης Ποτουρίδης, Energy Consultant και Auditor, Schneider Electric, ανέδειξε το γεγονός ότι τα κτίρια σήμερα έχουν μία ανεκμετάλλευτη δυναμική για περισσότερη ασφάλεια, εξοικονόμηση ενέργειας και λειτουργική απόδοση. Στην ομιλία του προέβαλε τους τρόπους με τους οποίους η Schneider Electric συμβάλει στη δημιουργία κτιρίων που είναι πιο ασφαλή, πιο αποδοτικά, πιο άνετα, πιο διασυνδεδεμένα και πιο βιώσιμα. Συμπληρώνοντας τον κ. Πουτουρίδη, ο κ. Απόστολος Τσουκαλάς, Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσία του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή των κτιριακών λύσεων της Schneider Electric στο νοσοκομείο, ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ερευνητής Α’ Βαθμίδας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εξήγησε πώς η Schneider Electric συνεργάστηκε με το πολυτεχνείο στο πιλοτικό έργο Ambassador με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας στα κτίρια.
Στη δεύτερη παρουσίαση του πρώτου μέρους, ο κ. Χριστόφορος Βούλγαρης, End Users & Services Director της Schneider Electric και ο κ. Μιχάλης Βλάχος, Διευθυντής Συντήρησης του εργοστασίου του Βόλου της LafargeHolcim, ενημέρωσαν το κοινό για τις νέες υπηρεσίες και λύσεις στο χώρο της συντήρησης που προσφέρει η Schneider Electric, ενώ έγινε και εκτενής αναφορά στην εκπόνηση της μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας Arc Flash που εφαρμόστηκε στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της LafargeHolcim με στόχο την ασφάλεια του προσωπικού κατά τη διάρκεια εργασιών στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.
Περνώντας στο δεύτερο μέρος, ο κ. Γιώργος Δριτσάνος, IT Business VP South East Europe, Schneider Electric και ο κ. Βαγγέλης Φλώρος, Project Manager, Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), ενημέρωσαν το κοινό για τις σύγχρονες τάσεις στο χώρο των data centers παρουσιάζοντας το πράσινο κέντρο δεδομένων του ΕΔΕΤ που χρησιμοποιεί το νερό του ποταμού Λούρου για την ψύξη του εξοπλισμού. Πρόκειται για ένα μοναδικό και άκρως πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα έργο που υλοποιήθηκε με τη συμβολή της Schneider Electric.
Παράλληλα, ο κ. Jan Kander, Sales Manager Ανατολικής Ευρώπης της Schneider Electric, παρουσίασε τις δυνατότητες που προσφέρει στη βιομηχανία μια σύγχρονη ολοκληρωμένη πλατφόρμα αυτοματισμού, ελέγχου και ασφάλειας εγκατάστασης που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής και μακρόχρονη εμπειρία ποικίλων εφαρμογών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό που απεύθυνε ο κ. Philippe Sauer, South East Europe Area Director της Schneider Electric, o οποίος αναφέρθηκε στο πώς η Schneider Electric παγκοσμίως προάγει την καινοτομία σε κάθε επίπεδο, αλλά και το πώς η εταιρεία φέρνει την καινοτομία στην Ελλάδα υλοποιώντας μαζί με τους πελάτες και τους συνεργάτες της τα πιο απαιτητικά έργα.

Share.

Leave A Reply