Νέος πρωτότυπος εξοπλισμός 5G από την Qualcomm

0

Ένα νέο σύστημα 5G αναμένεται να αποκαλύψει η Qualcomm στο Mobile World Congress της Ασίας, που διεξάγεται από τις 29 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου στη Σαγκάη.

qualcomm-5g

Αυτό θα περιλαμβάνει ένα σταθμό βάσης, servers, αλλά και εξοπλισμό για τους χρήστες, ώστε να γίνει η δοκιμή της τεχνολογίας 5G NR. Αυτή η υποδομή υποστηρίζει εύρος συχνοτήτων άνω των 100 MHz, επιτρέποντας την -εργοστασιακή- ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων της τάξης των πολλαπλών gigabits ανά δευτερόλεπτο. Επίσης έχει ένα επανασχεδιασμένο ενσωματωμένο frame, επιτυγχάνοντας έτσι χαμηλότερη καθυστέρηση στην over-the-air σύνδεση, συγκριτικά με το LTE. Αυτό το σύστημα «συμπληρώνει» το υπάρχον mmWave 5G στα 28 GHz, και μάλιστα λειτουργεί χωρίς να απαιτεί ευθύ ελεύθερο πεδίο μετάδοσης. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο όμως είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις συχνότητες κάτω των 6 GHz, κάτι χρήσιμο λαμβάνοντας υπ’όψη ότι σε αυτές τις συχνότητες θα «παίζει» αρχικά το 5G. Αν και η συχνότητα των 28 GHz είναι πιο ευέλικτη, και προσφέρει μεγαλύτερο bandwidth, όμως θα αποτελέσει πρόκληση η εμπορική εκμετάλλευση της μέχρι το 2020, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι πάροχοι θα επικεντρωθούν στη βελτίωση των τυπικών υποδομών.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply