Η έγκριση του vectoring το σημαντικότερο θέμα που εκκρεμεί σύμφωνα με τον Μιχάλη Τσαμάζ

0

Ξεκινά εκ νέου η συζήτηση για τα δίκτυα νέας γενιάς και τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ να αφιερώνει μεγάλο μέρος της ομιλίας του στη γενική συνέλευση των μετόχων στο θέμα αυτό.

 michalis_tsamaz

«Έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια, πολλά μεγαλεπήβολα σχέδια για επενδύσεις σε δίκτυα Νέας Γενιάς. Δημόσια και ιδιωτικά. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ο μόνος που πραγματοποιεί σημαντικές  επενδύσεις είναι ο Όμιλος ΟΤΕ» σημείωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού και πρόσθεσε: «Είμαστε μακράν ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Μας αναλογεί  το 60% των συνολικών επενδύσεων της αγοράς τηλεπικοινωνιών. Δε σταματήσαμε καθόλου, ούτε και μέσα στην κρίση. Μόνο την περασμένη πενταετία, οι επενδύσεις στη χώρα ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε  καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών. Για την επόμενη τετραετία, υλοποιούμε επενδύσεις ύψους 1,3 δισ.  δημιουργώντας τα  δίκτυα του μέλλοντος και προσφέροντας στους καταναλωτές μεγαλύτερες ταχύτητες internet σταθερής και κινητής.».

Ακόμη, ο κ. Τσαμάζ δεν παρέλειψε να θυμίσει τις πολλές εκκρεμότητες που έχουν συσσωρευτεί εξαιτίας της καθυστέρησης στην τοποθέτηση προέδρου στην ΕΕΤΤ  (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων): «Ο νέος πρόεδρος έχει δύσκολο έργο γιατί μετά από κενό ενάμισι έτους τα ανοικτά θέματα έχουν συσσωρευτεί και πλέον είναι πιεστικά. Ελπίζουμε σε μία καλή συνεργασία γιατί όπως καταλαβαίνετε έχουμε πολλές εκκρεμότητες με την Αρχή. Από το νέο κοστολογικό μέχρι την έγκριση νέων προγραμμάτων που θέλουμε να διαθέσουμε στους πελάτες μας. Το σημαντικότερο όμως είναι το θέμα της έγκρισης του vectoring που μας καθυστερεί από το να δώσουμε ταχύτητες έως 100 Μbps στους πελάτες μας αλλά και τους ανταγωνιστές μας».

Η τελευταία αναφορά όπως και η φράση του στη συνέχεια «και τους πελάτες δεν τους ενδιαφέρει η υποδομή, το πώς δουλεύει μια υπηρεσία, αλλά η τελική υπηρεσία, δε θα σκεφτεί ο πελάτης αν θα χρησιμοποιήσει 3G, 4G, WiFi, ή Fiber-to-the-Cabinet για την κλήση» συμπυκνώνουν τα βασικά επιχειρήματα του ΟΤΕ έναντι των υπολοίπων εταιρειών που διαφωνούν με το vectoring υποστηρίζοντας ότι το σημερινό δίκτυο χαλκού έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές του και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες της ψηφιακής οικονομίας.

Εκτιμάται ότι η συζήτηση μεταξύ των «παιχτών» της τηλεπικοινωνιακής αγοράς θα ξεκινήσει εκ νέου σύντομα με πρωτοβουλία της ΕΕΤΤ που έχει την ευθύνη να θέσει τους βασικούς κανόνες για το πως θα προχωρήσει η ανάπτυξη των νέων δικτύων.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΤΕ, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα οποία εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία. Ακόμη εγκρίθηκε και η διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή,  ημερομηνία αποκοπής του οποίου θα είναι η Τετάρτη 29 Ιουνίου. Η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος από την Τράπεζα Πειραιώς θα είναι η Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016.

Παρέμβαση στη συνέλευση έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων Βασίλης Λάμπρου ο οποίος απευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο του δημοσίου που παρίστατο εκφράζοντας τη διαφωνία του για την υπό συζήτηση αλλαγή της συμφωνίας μετόχων (δημοσίου – Deutsche Telekom) ενόψει της πώλησης επιπλέον ποσοστού του Οργανισμού. ​


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply