Παράνομες αγοροπωλησίες πρόσβασης σε servers μεταξύ hackers

0

Μία ανησυχητική αποκάλυψη έκανε η εταιρεία Kaspersky Lab, γνωστή για τις λύσεις ψηφιακής ασφάλειας που προσφέρει. Παράνομες συναλλαγές λαμβάνουν χώρα σε χώρους του λεγόμενου dark web, όπου διατίθενται στοιχεία πρόσβασης σε συνολικά 70.000 servers. Αυτοί ανήκουν σε κρατικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, και φυσικά ιδιωτικές εταιρείες, 173 χωρών.
hackerΗ πρόσβαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα σύνολο από επικίνδυνες ενέργειες, όπως DoS επιθέσεις, αποστολή spam mail, κατασκοπεία σε συστήματα online πληρωμών, ακόμα και κατασκευή παράνομων BitCoin! Με τιμές που ξεκινούν από τα 6 μόλις ευρώ, οι «πελάτες» προμηθεύονται όχι μόνο στοιχεία πρόσβασης, αλλά και ένα σύνολο προγραμμάτων που αυτοματοποιούν τις διαδικασίες του hacking. Ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία, βρίσκονται και εκείνα που προέρχονται από διαρροές δημοφιλών υπηρεσιών, για τις οποίες διαβάζουμε ενίοτε.

Το «σκοτεινό» αυτό marketplace λέγεται xDedic, και οι διαχειριστές του κερδίζουν 5% από κάθε συναλλαγή. Σύμφωνα με την Kaspersky, ενημερώθηκε για την εν λόγω δραστηριότητα από έναν ευρωπαϊκό ISP, ενώ έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι φορείς σε κάθε χώρα της λίστας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

Share.

Leave A Reply