Το χρονοδιάγραμμα της Nissan για τα αυτόνομα οχήματα.

0

Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα η ασφάλεια ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Keys for Connected Lifestyle”. 

Οι ομιλητές προσπάθησαν να φωτίσουν το μέλλον των ευφυών οχημάτων και θα δείξουν το δρόμο προς την υλοποίηση ενός νέου μέλλοντος στην αυτοκίνηση.

640x-1
Ο Carlos Ghosn, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Renault – Nissan Alliance, πιστεύει ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και οι σχετικές εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές θα είναι βασικές προκλήσεις για την λειτουργία των συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

Το 2016, οι δύο εταιρείες θα δρομολογήσουν τα πρώτα οχήματα που θα επιτρέπουν στους οδηγούς που βρίσκονται κολλημένοι σε κυκλοφοριακή συμφόρηση να μεταβούν σε αυτόνομη λειτουργία, απομακρύνοντας τα χέρια τους από το τιμόνι τα πεντάλ και τις ταχύτητες και να ακολουθούν τη ροή της κίνησης.

Το 2018, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να τεθεί σε αυτόματο πιλότο στις εθνικές οδούς και θα φροντίζει για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας.

Το 2020, θα να είναι σε θέση να παίρνουν πιο περίπλοκες αποφάσεις, όπως τι να κάνουν όταν περιμένουν σε μία διασταύρωση.

Ο Ghosn προβλέπει ότι η ανάπτυξη στην αυτοκινητοβιομηχανία θα επιβραδυνθεί ελαφρά, αλλά θα εμπλουτιστεί με μεγάλες δόσεις τεχνολογίας και προβλέπει ότι τα οχήματα χωρίς οδηγό θα μπορούν να κυκλοφορήσουν σε πραγματικές συνθήκες στα επόμενα 10 χρόνια.

Share.

Leave A Reply