Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 18 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Εκθέσεις»MWC 2016

Η Ελληνική Αποστολή στην MWC2016

19/02/2016infocomBy infocom4 Mins Read MWC 2016 News

Η «Εθνική Ελλάδος Τεχνολογίας» ξεκινάει άλλη μια φορά για τη Βαρκελώνη, σταθερή στο ετήσιο ραντεβού της με το Mobile World Congress, τη μεγαλύτερη εκδήλωση στον κόσμο στο χώρο του Mobility, που καλύπτει πλέον σχεδόν οτιδήποτε έχει να κάνει με την ψηφιακή τεχνολογία.

HAMAC pavillion

Αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά φορά που η χώρα μας συμμετέχει με εθνικό περίπτερο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του ΣΕΚΕΕ, με τη στήριξη της ελληνικής πολιτείας και με σημαίνοντες χορηγούς, στο οποίο «φιλοξενούνται» όχι μόνο μέλη του, αλλά πάμπολλες μικρές και μεγαλύτερες εταιρίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά ινστιτούτα αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις – ουσιαστικά, όλο το οικοσύστημα της ψηφιακής τεχνολογίας και της καινοτομίας στη χώρα.

Στόχος είναι η κατοχύρωση του ονόματος της Ελλάδας ως διεθνούς παίκτη στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας και των κινητών επικοινωνιών, ειδικότερα, αλλά και η δημιουργία συνεργειών, με ακόμα εντονότερη δικτύωση σε σχέση με πέρυσι, όταν πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 προκανονισμένες συναντήσεις/επαφές με 20 εθνικές αποστολές.

Φέτος γίνεται και το πρώτο βήμα για μια ισχυρή, επίσημη συμμετοχή το 2017 στο 4YFN (Four Years From Now), μια πολυήμερη σημαντική εκδήλωση αφιερωμένη στις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, η οποία πραγματοποιείται με την συνεργασία της Hellenic Startup Association. Η χώρα μας δεν συμμετέχει, φέτος, με δικό της περίπτερο, όμως, οι εκπρόσωποι πολλών startup που «φιλοξενούνται» μαζί με το υπόλοιπο οικοσύστημα στο εθνικό περίπτερο, θα έχουν την ευκαιρία της εμπειρίας και της δικτύωσης.

Σημαντική είναι η φετινή πρωτοβουλία στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων: αντί συμβολικού ποσού, μπορούν να παρακολουθήσουν αυτή την ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση, όπου διαμορφώνονται και παρουσιάζονται όλες οι τάσεις οι οποίες θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας τα επόμενα χρόνια, και να αναζητήσουν ή δικτυωθούν με όλες τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης. Μάλιστα, για όσες δεν μπορούν να διαθέσουν ακόμα κι αυτό το ποσό, η συμμετοχή αποφασίστηκε να είναι δωρεάν, με δεδομένη την ανάγκη ειδικά αυτών των επιχειρήσεων για εξωστρέφεια.

Διοργανωτές της Ελληνικής Αποστολής μαζί με τον ΣΕΚΕΕ, είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το Enterprise Greece. Μια αποστολή με εντυπωσιακή αύξηση του συνολικού αριθμού των συμμετεχόντων στο εθνικό περίπτερο, στο MWC. Συγκεκριμένα, 25 συμμετέχουν ως εκθέτες και άλλες 50 παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες στο περίπτερο.

Η κα. Έφη Πρεσβεία, Επικεφαλής της Επιχειρηματικής Μονάδας Ηλεκτρονικού Επιχειρείν της Eurobank, επίσημο χορηγό της Ελληνικής συμμετοχής στη Βαρκελώνη, ανέφερε ότι: “η Eurobank στηρίζει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα μέσα από διάφορες δράσεις, όπως για παράδειγμα ο διαγωνισμός εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, ‘Η Ελλάδα Καινοτομεί‘, ή το ‘Incubation Center Egg’. Ωστόσο, εδώ και πολλά χρόνια επενδύουμε στο σχεδιασμό και την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών και λειτουργιών υψηλής ποιότητας για τους πελάτες μας, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και αναπτύσσοντας εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα όπως το πολυβραβευμένο ‘m-banking‘, αλλά και άλλες εφαρμογές όπως το ‘Epistrofi App‘, το ‘loyalty πρόγραμμα‘ των καρτών της Eurobank, και το ‘Livepay App‘. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία μας με το ΣΕΚΕΕ αποτελεί προστιθέμενη αξία και δεν θα μπορούσαμε να μη στηρίζουμε έμπρακτα έναν κλάδο ο οποίος όχι μόνο βρίσκεται στην αιχμή της ανάπτυξης που έχει μεγαλύτερη ανάγκη η χώρα μας, αλλά είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους και κερδοφόρους επιχειρηματικούς τομείς παγκοσμίως”.

Ο κ. Μάρκος Βερέμης, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Upstream επεσήμανε: “Η Upstream συμβάλλει στην εξωστρέφεια αυτού του δυναμικού κλάδου με την υπερδεκαετή συμμετοχή της στο MWC και στη διεθνή του ανάπτυξη. Φέτος υποστηρίζουμε χορηγικά την ελληνική αποστολή για να αναδειχθούν τα καινοτομικά προϊόντα και υπηρεσίες που δημιουργούνται από ελληνικά μυαλά για την παγκόσμια αγορά”.

Ο κ. Χάρης Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της VIVA και Πρόεδρος του ΣΕΚΚΕ δήλωσε: “ η VIVA με τη συμμετοχή της, δηλώνει την έμπρακτη στήριξη στην κορυφαία έκφραση εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Ειδικά όταν η προσπάθεια αυτή είναι κοινή, αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας και συνεργασίας όλου του οικοσυστήματος. Είμαστε υπερήφανοι γιατί η φετινή αποστολή είναι σημαντικά μεγαλύτερη και μάλιστα συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό start-ups”.

Ο κ. Νίκος Μαλλιάκας, Innovation, Data & Roaming Director της Wind δήλωσε: “Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία και η καινοτομία μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ελληνική οικονομία και θέλουμε ως εταιρεία να στηρίζουμε έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην τεχνολογία και προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες λύσεις, νέες υπηρεσίες και εφαρμογές. Η Ελλάδα έχει πολλά καλά μυαλά και εξαιρετικές εταιρείες τεχνολογίας που στέκονται επάξια στη διεθνή σκηνή και έχουν πολλές προοπτικές. Οι μεγάλοι παίκτες, όπως η WIND πρέπει να τις στηρίζουν ώστε να βγει κερδισμένο όλο το επιχειρηματικό οικοσύστημα στη χώρα μας”

Χορηγός: Eurobank, Wind, Viva, Upstream, Attica Bank

Χορηγοί επικοινωνίας: CNN Greece, Smart Press

Υποστηρικτές: ADPR LAB του Παντείου Πανεπιστημίου, Innews, Innovathens, Earth’s Brands, Softweb

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

MWC16 ΣΕΚΕΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

MWC Barcelona 2026: η Ελλάδα δυναμικά στο διεθνές ραντεβού καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας

MWC 2026: Έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική αποστολή στο μεγάλο ραντεβού της τεχνολογίας

ΣΕΚΕΕ: ενεργή συμμετοχή στο Techstars Startup Weekend Thessaloniki 2025

ΣΕΚΕΕ: η ελληνική καινοτομία στην υπηρεσία της άμυνας και της ασφάλειας

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Infocom Today #164: Η ΤΝ ανατρέπει τις ισορροπίες και φέρνει νέα δεδομένα!
  • ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν αυτοματοποιημένα οι προεκκαθαρισμένες δηλώσεις για 1 εκ. φυσικά πρόσωπα
  • Webinars από την ΕΛΜΗSYSTEMS για την Hλεκτρονική Tιμολόγιση και την Αγορά της Λιανικής
  • Lidl Ελλάς: Ενισχύει το Make-A-Wish με 120.000€ μέσω της πασχαλινής της ενέργειας
  • Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΡΑΑΕΥ: Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των υδάτων
  • Προτάσεις για μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας κατέθεσε η Eurelectric
  • «Innovation Meets Industry»: ΣΦΕΕ και ID-GC συνεργάζονται για την Υγεία
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.