Για όσους θεωρούν ότι οι επιχειρηματίες της αγοράς τεχνολογίας έχουν παραδοθεί στη σκληρή εγχώρια καθημερινότητα και έχουν παραιτηθεί από κάθε καινοτομία και ανάπτυξη νέων προϊόντων, ίσως αξίζει να δουν το παράδειγμα της Entranet.

CIL20qdUAAAUKpB

Η Entranet ιδρύθηκε το 2009 . Είναι μία καινοτομική εταιρία υψηλής τεχνολογίας που αναπτύσσει τεχνολογίες αναγνώρισης λόγου (speech recognition) και σύνθεσης φωνής (voice synthesis).

Yπέγραψε προ ημερών συμβόλαια αποκλειστικής διάθεσης – distribution agreements – με την Innovation Industries στο Άρκανσω των ΗΠΑ και την Vario Lift στο Άμστερνταμ, για τις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Benelux (Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ολλανδία) αντίστοιχα.

Τα συμβόλαια αυτά αφορούν στο talk2lift – το πρώτο και μοναδικό σύστημα φωνητικού ελέγχου ανελκυστήρα παγκοσμίως – και έρχονται αμέσως μετά τις υπογραφές αντίστοιχης συμφωνίας του 2015 για την αγορά της Αγγλίας και Ιρλανδίας με την Shorts Lifts, με γραφεία στο Bradford και το Λονδίνο.

Εντός του πρώτου 3μήνου του 2016 αναμένονται αντίστοιχες συμφωνίες για Γαλλία και Πορτογαλία.

Η Entranet πρόσφατα παρουσίασε στην Interlift – τη μεγαλύτερη έκθεση ανελκυστήρων του κόσμου – την πρώτη ψηφιακή υποδοχή (reception) σε περιβάλλον ανελκυστήρα, με την αντίστοιχη αγορά να υποδέχεται θερμότατα το νέο προϊόν.

Αξίζει να δείτε τη σχετική παρουσίαση του Talk2lift από τον κ.Λευτέρη Παπαγεωργίου η οποία ομολογουμένως είναι και εξαιρετικά ευρηματική

Η ENTRANET έχει λάβει τη διάκριση “National  Champion” στην κατηγορία της Καινοτομίας από τα European Business Awards και την υψηλότερη βαθμολογία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘’Wider – η έξυπνη κατοικία του μέλλοντος για τους ηλικιωμένους’’.

Η Entranet είναι μια από τις πολύ λίγες επιχειρήσεις παγκοσμίως, που στοχεύουν όχι σε μια συγκεκριμένη παραδοσιακή βιομηχανία αλλά σε μια νέα πραγματικότητα, μια καινούργια αγορά που πρόκειται να εξελιχθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια και αποκαλείται αγορά υποβοηθούμενης διαβίωσης. Αυτή είναι η αγορά που κυριαρχήσει τις ερχόμενες δεκαετίες, επιβάλλοντας νέες τάσεις τις οποίες οι βιομηχανίες θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτύξει τα παρακάτω προϊόντα

t2l_logo_5x6.8cmtalk2lift (www.talk2lift.com) : Το πρώτο σύστημα φωνητικού ελέγχου ανελκυστήρα στον κόσμο. Πρόκειται για συσκευή που κάνει τη χρήση ανελκυστήρα πιο εύκολη και αποτελεσματική για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, κινητικά προβλήματα αλλά και για τον οποιοδήποτε δεν γνωρίζει τον τελικό προορισμό του σε ένα κτίριο. Βρίσκεται στην αγορά, από τον Οκτώβριο του 2013 και έχουν ήδη συναφθεί συμφωνίες με κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου.

 

ENTRANET_HOUSEMATEHousemate (www.entranetinc.com) : Συσκευή ελέγχου συστήματος ‘’έξυπνου σπιτιού’’ με φωνητικές εντολές. Έχει τις παρακάτω λειτουργίες: α) ελέγχει κεντρικά όλες τις έξυπνες λειτουργίες και συσκευές, β) μπορεί να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία από το Internet όταν αυτή ζητηθεί και γ) υποστηρίζει πολυγλωσσική λειτουργία ανεξάρτητα από τον χρήστη.

H δεύτερη έκδοση του housemate θα είναι το housemate+. Πρόκειται για το φωνητικά ελεγχόμενο έξυπνο σπίτι, το οποίο ταυτόχρονα παρακολουθεί την υγεία του ενοίκου και αλληλεπιδρά μαζί του δίνοντας πληροφορίες, θυμίζοντας την φαρμακευτική αγωγή, κρατώντας βάση δεδομένων των μετρήσεων αυτών και χτυπώντας ‘’συναγερμό’’ όταν υπάρξει επείγουσα ανάγκη.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply