Μ.Τσαμάζ: «οι επενδύσεις μας αρχίζουν να αποδίδουν».

0

VDSL  και ΟΤΕ TV συμβάλουν στη σταθεροποίηση των εσόδων του ΟΤΕ στην Ελλάδα και όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ κατά την ενημέρωση των αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα 9μήνου «οι επενδύσεις μας αρχίζουν να αποδίδουν».

michalis_tsamaz

Οι ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων VDSL είχαν προσελκύσει πάνω από 132.000 συνδρομητές στο τέλος του 9μήνου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 9% της συνολικής ευρυζωνικής συνδρομητικής βάσης του ΟΤΕ. Το τρίτο τρίμηνο του 2015, ο ΟΤΕ προσέλκυσε 31.000 νέους συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών λιανικής, ή το 68% περίπου των συνολικών καθαρών νέων συνδέσεων της αγοράς, φθάνοντας συνολικά τους 1.459.000 πελάτες.

Επίσης στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, ο συνολικός αριθμός συνδρομητών ΟΤΕ TV ανήλθε σε 414.000, με προσθήκη 36.000 πελατών στο τρίμηνο, τρεις φορές περισσότερων από το προηγούμενο τρίμηνο.  Έτσι, όπως επισημάνθηκε στην ενημέρωση των αναλυτών, μετά από αρκετά χρόνια πτώσης, το Γ’ τρίμηνο του 2015 τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδας αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.  Την ίδια στιγμή η σταθερή τηλεφωνία του ΟΤΕ κατέγραψε καθαρή μείωση 14.000 γραμμών πρόσβασης, απώλειες σημαντικά χαμηλότερες για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο σε σχέση με τις τάσεις των προηγούμενων χρόνων.

Ταυτόχρονα, στην κινητή τηλεφωνία αναμένεται αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες data, καθώς η διείσδυση των smartphone βρίσκεται στο 50% της πελατειακής βάσης της Cosmote.

Η διοίκηση του ΟΤΕ ρωτήθηκε και για την συνεργασία της με την Coca – Cola για τη δημιουργία του data center της εταιρείας σημειώνοντας ότι αναβαθμίζει την παρουσία του ΟΤΕ στη διεθνή αγορά των Τεχνολογιών Επικοινωνιών και Πληροφορικής (ICT).

Γενικότερα η διοίκηση του ΟΤΕ εκτιμά για το υπόλοιπο του έτους ότι θα συνεχιστεί  η σταθεροποίηση των επιδόσεων του Οργανισμού στην Ελλάδα, αλλά και οι έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις στις διεθνείς δραστηριότητές του. Εκτιμά ότι οι επενδύσεις θα ανέλθουν σε 0,5 δισ.  ευρώ περίπου, χωρίς το κόστος απόκτησης φάσματος, ενώ διατηρεί το στόχο των ελεύθερων ταμειακών ροών της επιχείρησης σε 0,5 δισ. ευρώ.

Share.

Leave A Reply