Συνεργασία Huawei-Docomo για δοκιμές 5G

0

Σε συνεργασία με την NTT Docomo, πραγματοποιήθηκαν από την Huawei, μεγάλης κλίμακας δοκιμές πάνω στις νέες τεχνολογίες ασύρματης πρόσβασης 5G . Στις δοκιμές πήραν μέρος ειδικοί και από τις δύο εταιρείες με την Huawei να έχει την πρόθεση να προβάλει και live-stream βίντεο των δοκιμών σε έκθεση στην Τσίμπα όπου παρουσίασε τη νέα σειρά smartphone καθώς και άλλων συσκευών της.

5g-wireless-internet-network
Οι δοκιμές αντιπροσωπεύουν τα πρώτα τεστ για τεχνολογίες Multi-User MIMO (MU-MIMO), με ταυτόχρονη δυνατότητα σύνδεσης 24 συσκευών σε macro-cell περιβάλλον στη ζώνη των sub-6 Ghz. Ακόμα για πρώτη φορά θα επικυρωθεί η επίδοση του κώδικα Spare Multiple Access (SCMA) και FOFDM, τα οποία αποτελούν νέες τεχνολογίες διεπαφής 5G προτεινόμενες από την Huawei.

Οι ταχύτητες του MU-MIMO παρουσιάζονται μέχρι και 10 φορές πιο γρήγορες από τις Single User MIMO (SU-MIMO) τεχνολογίες. Σύμφωνα και με την Huawei, οι συγκεκριμένες κοινές δοκιμές αποτελούν βασικό βήμα για την επιτάχυνση της τυποποίησης και εμπορικότητας των 5G δικτύων.

Οι προκείμενες δοκιμές ξεκίνησαν με το ξεκίνημα της συνεργασίας των δύο εταιρειών τον Μάρτιο του 2015 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Τσενγκντού και βάση των προγραμμάτων της Huawei τα πρώτα πιλοτικά δίκτυα 5G θα πυροδοτηθούν το 2018 όπως και τα τεστ διαλειτουργικότητας στα μέσα του 2019 έτσι ώστε στις αρχές του 2020 να έχει επιτευχθεί η εμφάνισή των 5G δικτύων στην ευρύτερη αγορά.

Share.

Leave A Reply