Ανταλλάσσουν προέδρους η China Unicom και Telecom

0

O δεύτερος και τρίτος μεγαλύτερος πάροχος της Κίνας – η China Unicom και η China Telecom – από χθες αντάλλαξαν προέδρους αποτελεσματικά σήμερα, ενώ ο ηγέτης της αγοράς China Mobile ανακοίνωσε επίσημα ότι τη θέση του Προέδρου της καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, Zhang Bing.

china

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Unicom του Chang Xiaobing ανέλαβε τα ηνία της Telecom, ενώ ο ομόλογός του στην Telecom, Wang Xiaochu, ανάλαβε πρόεδρος της Unicom. Και τα δύο στελέχη έχουν παραιτηθεί ως εκτελεστικοί διευθυντές των προηγούμενων εταιρειών τους.

Καμία από τις δύο εταιρίες δεν έδωσε κάποια εξήγηση για αυτή την ανταλλαγή προέδρων, αλλά η κίνηση αυτή δεν είναι άνευ προηγουμένου. Πίσω στο 2004, ο Wang Jianzhou Διευθύνων Σύμβουλος της Unicom, ανέλαβε ως γενικός διευθυντής της China Mobile (και αργότερα έγινε πρόεδρος). Ενώ ο Wang Xiaochu, που τώρα ανάλαβε την Unicom, πριν αναλάβει τη θέση του προέδρου στην Telecom κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλου της China Mobile.

Και οι τρεις πάροχοι της Κίνας εξέδωσαν οικονομικά αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα και σε όλα καταγράφεται επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων από υπηρεσίες, δείχνοντας ότι η αγορά κινητής τηλεφωνίας κορεστεί. Ο κύκλος εργασιών από υπηρεσίες ήταν σταθερός στην China Telecom, μειωμένος κατά 0,5% στην China Mobile και κατά 5,3% στην China Unicom, η οποία αιτιολόγησε την πτώση λόγω της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στη χώρα.

Share.

Leave A Reply