Ολοκληρώνεται η δράση “Ψηφιακή Αλληλεγγύη”

0

Ολοκληρώνεται σε 20 μέρες η δράση του ΕΣΠΑ, Ψηφιακή Αλληλεγγύη, η οποία αφορά τους δημότες των 8 Περιφερειών αμιγούς σύγκλισης.

pshfiakh-all

Όπως ανακοινώθηκε από τη διαχειριστική αρχή του Προγράμματος έχει ολοκληρωθεί η πιλοτική αξιολόγηση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος των δικαιολογητικών πληρωμής των παρόχων και προμηθευτών της δράσης, ενώ η διαδικασία εκκαθάρισης των δικαιολογητικών πληρωμής τους θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί με τη σταδιακή αποπληρωμή τους. Να σημειωθεί, αναφορικά με τις πληρωμές, ότι από τους προμηθευτές εκφράζεται έντονος προβληματισμός για το κατά πόσο θα γίνουν εγκαίρως.

Οι παραγγελίες των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος έφθασαν 180.000 ενώ υπάρχουν ακόμη 45.000 δικαιούχοι οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τη δράση, εκτυπώνοντας το κουπόνι συμμετοχής, αλλά δεν έχουν προχωρήσει στην εξαργύρωσή του. Για αυτή την κατηγορία πολιτών καθώς και για όσους είναι δημότες των 8 Περιφερειών αμιγούς σύγκλισης και δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος αλλά δεν έχουν εκδηλώσει μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον τους υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στην δράση μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015.

Σύμφωνα επίσης με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι δίνουν προτεραιότητα στην απόκτηση εξοπλισμού laptop (91.995 παραγγελίες) ενώ το tablet κατέχει τη δεύτερη θέση (88.325 παραγγελίες). Επίσης μέχρι σήμερα 25.000 δικαιούχοι κοινωνικού μερίσματος επέλεξαν τη βελτίωση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων με τις 4 ώρες συμβουλευτικής υποστήριξης που προβλέπονται στο εν λόγω πρόγραμμα.

Share.

Leave A Reply