Οι όροι της νέας εθελουσίας στον ΟΤΕ

0

Περί τα 85 εκατ. ευρώ θα διαθέσει ο ΟΤΕ για το νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης που εξήγγειλε επίσημα και αφορά τόσο εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση όσο και ειδικές κατηγορίες στον όμιλο και προσωπικό της Cosmote.

eueloysia OTE

Η εκτίμηση της διοίκησης είναι πως χρήση των προγραμμάτων θα κάνουν περίπου 700 εργαζόμενοι. Στη συνέχεια ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε προσλήψεις για την αναπλήρωση μέρους του προσωπικού που θα αποχωρήσει. Οι σχετικές ανακοινώσεις (αριθμός προσλήψεων – ειδικότητες) αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού του θέματος της εθελουσίας οι εκπρόσωποι του δημοσίου ζήτησαν οι θέσεις που θα εκκενωθούν να καλυφθούν τουλάχιστον σε ποσοστό 70%, κάτι το οποίο δεν διαφέρει από τη στρατηγική του management.

Ειδικότερα, τα Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης εργαζομένων ΟΤΕ που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση προβλέπουν, μεταξύ άλλων:

1.  Τη χορήγηση οικονομικού κινήτρου με στόχο την αναπλήρωση μεγάλου μέρους των σημερινών καθαρών αποδοχών του εργαζόμενου μέχρι την άμεση λήψη σύνταξης (από 60% έως 90% περίπου, ανάλογα το πρόγραμμα που συμμετέχουν).

2.  Την προβλεπόμενη για το προσωπικό ΟΤΕ αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης

3.  Μικτό ποσό περίπου ίσο με το κόστος της αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, που ανέρχεται μέχρι του μικτού ποσού των περίπου 11.000 ευρώ.

4.  Ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη καθώς και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους μέχρι 3 Ιουνίου.

Οι εκτιμώμενες συνολικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου για την αυτασφάλιση των εργαζομένων θα καταβληθούν απευθείας από τον ΟΤΕ στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ακόμη, ο όμιλος ΟΤΕ έχει σχεδιάσει Ειδικά Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης βάσει των ετών υπηρεσίας για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων ΟΤΕ (προσωπικό σε διοικητικές υπηρεσίες, καταστήματα, call centers κλπ) που δεν είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς και για εργαζομένους της Cosmote. Στις οικονομικές παροχές των προγραμμάτων περιλαμβάνονται η προβλεπόμενη για το προσωπικό αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, καθώς και επιπλέον οικονομικό κίνητρο της τάξης των 20 περίπου σημερινών μικτών μισθών του εργαζόμενου. Επιπλέον, παρέχεται ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του ομίλου. Σε αυτή την περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 8 Ιουνίου.

 

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης που υλοποιεί ο ΟΤΕ δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς η εταιρεία επωμίζεται το σύνολο του κόστους.​

Share.

Leave A Reply